Rame uz rame sa mladim europskim sportašima

Korina Zugan, Vilma Jeletić i Matea Petohleb
Korina Zugan, Vilma Jeletić i Matea Petohleb

Buzetski Kickboxing klub Fighter u nedjelju je sudjelovao na Europskom kickboxing kupu u Karlovcu, najjačem turniru na ovim prostorima. Trodnevni turnir ugostio je 2064 natjecatelja iz 187 klubova i 33 države, koliko ih se natjecalo u različitim disciplinama. Mladi borci iz Buzeta natjecali su se u disciplini Light contact koja je bila na rasporedu u nedjelju.

Boje Buzeta branile su mlađe kadetkinje Lara i Chiara Rytz, stariji kadeti Mihael Glavić i Chiara Rytz, juniorke Matea Petohleb i Korina Zugan te veteranka u kategoriji women master class Vilma Jeletić, predvođeni trenericom Ivom Jeletić Prodan.

Lara, Chiara i Mihael bili su debitanti na ovako zahtjevnom turniru, ali su vrhunski odradili borbe što je na kraju rezultiralo zapaženim rezultatima. Chiara je osvojila broncu u kategoriji mlađih kadetkinja početnica +47 kg i srebro u kategoriji starijih kadetkinja početnica +60kg. Laru je u pretkolu zadesila najjača protivnica kategorije, od ranije dvostruka prvakinja, ali se do kraja hrabro borila i pokazala sve svoje mogućnosti i vještine. Mihael je pak stasao u zrelog i promišljenog borca, a iako se na ovom natjecanju nije popeo na pobjedničko postolje, stekao je dragocjeno iskustvo.

Matea u kategoriji do 55 kg izborila je broncu i to u jakoj konkurenciji vrhunskih protivnica, sve redom zahtjevnih reprezentativki i vrlo iskusnih na tatamiju. Korina je u kategoriji do 60 kg osvojila srebro i to nadvladavši protivnice, a u finalu se suočila s kolegicom iz Hrvatske. Borbe su bile izuzetno naporne i iscrpljujuće prvenstveno jer su i Korina i Matea nastupile kasno navečer, nakon 22 sata. Vilma Jeletić u kategoriji master class women za žene preko 41 godinu osvojila je srebro u kategoriji +60 kg.

- Priželjkivali smo zlato, no s obzirom da je naša veteranka u kategoriji women master class Vilma Jeletić, prije samo tri mjeseca imala jedan operativni zahvat, naravno da smo zadovoljni i sa srebrom, a dogodine možemo na revanš. Ostali borci bili su također izvrsni, sad su već na visokoj razini forme pa manje nismo ni očekivali. Predstoje nam značajni turniri i državna prvenstva pa je ovaj turnir dodatni doprinos pripremama. Konačno, na ovako zahtjevnom turniru poput karlovačkog imati tri finala i ukupno pet medalja, od toga tri srebra i dvije bronce, zaista je odličan rezultat, izjavila je trenerica Iva Jeletić Prodan. (G. ČALIĆ ŠVERKO)


Podijeli: Facebook Twiter