Rakitić: Dobili smo najbolje na svijetu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Igrali smo sjajno i pobijedili možda i najbolju momčad na svijetu, kazao je nakon pobjede nad Španjolskom na EURU Ivan Rakitić.

"Fantastičan je osjećaj i zaslužili smo pobjedu jer smo se borili do samog kraja. Ova momčad je borbena i dišemo jedan za drugoga. Igrali smo možda protiv najbolje momčadi na svijetu bez važnih igrača, pa se vidi koliko smo moćni. Bili smo spremni od prve do zadnje minute. Odradili smo posao u skupini, večeras ćemo uživati i smiriti se uoči osmine finala", kazao je Rakitić. koji je u 14. minuti imao sjajnu priliku za gol, ali je pogodio okvir vrata.

"Da gađam to 500 puta, ne bi tako pogodio. Mislim da sam pogodio i gredu i vratnicu, a potom Pique u nogu", kazao je Rakitić koji se zahvalio navijačima.

Nikola Kalinić je bio strijelac fantastičnog pogotka petom u 45. minuti.

"Bio je dobro dodavanje i bio sam na pravom mjestu. Oni su europski prvaci, ali smo im mi pokazali da smo bolji iako su oni igrali u najjačem sastavu, a mi nismo. Nije im bilo svejedno igrati s nama, mi možemo svakoga pobijediti, idemo dalje i mislim da smo među najvećim favoritima EURA".

Danijel Subašić je obranio penal Ramosu u 72. minuti.

"Penali su uvijek lutrija, protiv Češke nisam mogao ništa, a Ramosa sam sačekao i obranio. Prišao mi je Srna i kazao da savjet od Modrića da ga pričekam i bacim se udesno. Iako su nam falili glavni igrači, ali su ih ovi momci koji su ih zamijenili pokazali da su zasluženo u reprezentaciji.

Marko Rog je počeo do prve minute u dvoboju s europskim prvacima.

"Bio je to poseban osjećaj za mene, velika je čast nositi hrvatski dres. Imao sam pozitivnu nervozu uoči utakmice, ipak smo igrali protiv sjajnih igrača, ali smo im se dobro suprotstavili i zasluženo pobijedili".

Čačić: Sada smo na lakšem putu, ali to ništa ne znači

Ovo je velika pobjeda. Ostvarili smo pobjedu protiv aktualnog prvaka Europe i kao pobjednik skupine idemo u osminu finala, kazao je izbornik hrvatske reprezentacije Ante Čačić nakon trijumfa 'vatrenih' u Bordeauxu.

Premda je hrvatska vrsta ovom pobjedom osigurala 'jedinicu i lakšeg suparnika u osmini finala, ali i otvoren put prema polufinalu, Čačić je nakon utakmice ostao smiren.

"Sada smo na lakšem putu, ali to ništa ne znači. Ova pobjeda je donijela momčadi dodatno samopouzdanje, ali ne smijemo se opustiti i podcijeniti idućeg suparnika."

Hrvatska u ovom trenutku još uvijek ne zna protiv koga će igrati. Biti će to trećeplasirana ekipa iz skupina B, E i F, a dvoboj osmine finala je na rasporedu 25. lipnja u Lensu.

"Nisam još razmišljao o mogućim suparnika, no to nije niti važno. Ako budemo igrali kao do sada," kazao je izbornik.

Čačić je u susretu protiv 'furije'napravio pet izmjena, no i 'šarena' Hrvatska je velikim preokretom srušila favoriziranu Španjolsku.

"Vjerovao sam da i s pet novih igrača možemo ravnopravno igrati protiv Španjolske. Željeli smo ući u osminu finala sa što više raspoloženih igrača. Bili smo svoji, agresivni i hrabri. Igrali smo na gol više," kazao je Čačić poručivši kako je igrače nosila silna potpora koju su zadnjih dana dobivali iz domovine i svijeta.

"Hrvatska reprezentacija je domovina. Dečki su pokazali kako se s ponosom nosi dres i kako se brane hrvatske boje," kazao je Čačić dodavši: "Usprkos silnim podmetanjima i stvarima koje nemaju veze sa sportom."

Čačić je naglasio kako se nada da će Luka Modrić i Mario Mandžukić biti spremni za osminu finala.

"Vjerujem da će biti spremni. Ne radi se o nikakvim rupturama, imaju edem i siguran sam kako će se oporaviti na vrijeme," poručio je na kraju Čačić.

Perišić: Ovo je posebna večer

Nakon Luke Modrića i Ivana Rakitića nagradu za igrača utakmice dobio je i Ivan Perišić koji je bio najbolji pojedinac utakmice Hrvatska - Španjolska u Bordeauxu.

Protiv aktualnog prvaka Europe odigrao je sjajno. 'Biciklima' je izluđivao Španjolce, asistirao je za prvi gol Nikoli Kaliniću, te postigao pobjednički pogodak u 88. minuti.

"Hvala Uefi na nagradi," kazao je Perišić dodavši: "Ova večer je posebna. Odigrali smo odličnu utakmicu i na koncu osvojili prvo mjesto u skupini. Međutim, ovo je tek početak. Moramo ostati koncentrirani, nastaviti se boriti i samo tako možemo nadmašiti broncu iz Francuske 1998." kazao je Perišić nakon utakmice.

Hrvatskoj se ovom pobjedom otvorio ždrijeb, no Perišić se nije želio zaletavati velikim najavama.

"Ždrijeb se otvorio, no neće biti lako niti protiv jednog suparnika. Svaka momčad koja stigne do osmine finala ima kvalitetu. Sada se ne smijemo opustiti," poručio je krilni igrač Intera.

Talijanske novinare je zanimalo zašto je Perišić kao igrač Intera 'pobjegao' od Italije u osmini finala.

"Italija može biti sretna što neće igrati protiv hrvatske reprezentacije u osmini finala," kazao je hrvatski majstor sa smiješkom.

Del Bosque: Svi smo krivi za poraz

Nakon dvoboja Hrvatska - Španjolska (2-1), španjolski izbornik Vincente Del Bosque rekao je:

"Ovo je zbilja neočekivan poraz. Kontrolirali smo utakmicu, dominirali veći dio, ali smo loše odigrali u obrani. Možda smo stajali previsoko u obrani u drugom dijelu, ali to je naš stil igre. No, nismo dobro čuvali loptu, nije da krivim igrače, oni su odlično odradili prve dvije utakmice, svi smo krivi. Protiv Hrvatske smo propustili priliku da budemo prvaci skupine, imali smo i penal, imali smo sve, a izgubili smo. U svlačionici je bila neviđena tišina. Sada moramo na Italiju i tome se nismo nadali. No, to je nogomet i nema nam druge nego izbaciti Talijane u osminu finala". (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter