R. Rubčić: Nismo imali odgovor na agresivnost Rijeke

(R. BRMALJ/Novi list)
(R. BRMALJ/Novi list)

Okončana je polovica natjecanja u najjačem razredu hrvatskog nogometa. Deset klubova dvaput su svaki sa svakim odmjerili snagu, jednom kod kuće i jednom na strani, a kad se podvuče crta može se zaključiti da su nogometaši Istre 1961 samo protiv jednog protivnika dvaput bili poraženi - Rijeke.

Nisu to bila nikakva "razbijanja", Riječani su slavili dvaput s 1:0, a jedina je razlika što je na "Drosini" pogodak vrijedan tri boda postigao Roman Bezjak, dok je u subotu za Puljane na Rujevici koban bio Marin Tomasov. Promijenio se u međuvremenu i kormilar pulskog broda, Robert Rubčić zamijenio je Igora Pamića, ali nije se promijenio scenarij i još jednom je u susjedskom derbiju najnezaposleniji čovjek na terenu bio riječki čuvar mreže Ivan Vargić, kojem Puljani ni ovoga puta nisu ozbiljnije zaprijetili.

- Moramo biti objektivni i reći da smo igrali protiv puno bolje momčadi, uigrane i jake na svim pozicijama koja je zasluženo stigla do pobjede - konstatirao je Robert Rubčić, trener Istre 1961.

- Rijeka je pokazala snagu, pokazala da zaslužuje prvo mjesto na ljestvici na kojem se trenutačno nalazi, dok smo mi pokušavali, trudili se i nitko ne može reći da igrači nisu dali sve od sebe, ali jednostavno nismo mogli odgovoriti na njihovu agresivnost.

Pokušali smo ih iznenaditi, ali bili su brži na svakom dijelu terena i svaka "ničija lopta" bila je njihova. I travnjak je išao njima u korist, jer mi radimo u Štinjanu gdje je teren težak i spor te samim tim i treniramo na spor način, dok su oni navikli na brzinu koju im nosi Rujevica i samo su utakmicu odigrali onako kako su to uvježbavali na treninzima.

Bila je ovo šesta uzastopna gostujuća utakmica na kojoj "zeleno-žuti" nisu zatresli protivničku mrežu, te šesta utakmica otkad ih vodi Robert Rubčić koji je nakon pobjede u debiju nad Osijekom upisao dva domaća remija i tri poraza na strani. (I. CEROVAC)

CIJELI TEKST PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU.


Podijeli: Facebook Twiter