Pulski debi "američkog projekta"


U subotu s početkom u 20 sati pulski će se prvoligaš predstaviti domaćoj publici. Na "Drosini" će Istra 1961 odigrati drugu prijateljsku utakmicu u ovom pripremnom razdoblju, nakon one slavljeničke s Iskrom na Vinežu, a suparnik će biti Agencija Umag.

Novi je to sudar "zeleno-žutih" s tradicionalnim partnerom iz pripremnih razdoblja, suparnikom koji je od momčadi trenera Igora Pamića uvijek tražio maksimalan pristup. Nema sumnje da će i danas "zeleno-žuti" morati "stisnuti gas" kako bi došli do očekivane pobjede. Trebala je ta utakmica ujedno označiti i predstavljanje brojnih novih lica u pulskoj svlačionici, ali pokazalo se još jednom da se stvari u prijelaznom roku rijetko odvijaju prema zamišljenom scenariju.

Tek je početak prijelaznog roka i to su trenuci u kojima igrači još kalkuliraju s biranjem nove sredine, uvijek se nadaju nekoj boljoj ponudi i teško se već u startu odlučuju za stavljanje potpisa na ugovor. Prevedeno u brojke, to u slučaju Istre 1961 znači da bi publika na terenu mogla vidjeti četvoricu novih igrača i eventualno Joa koji je jučer popodne trebao stići iz Brazila.

Dakle, danas bi navijači jedinog istarskog nogometnog prvoligaša trebali premijerno na djelu vidjeti stopere Nikolu Žižića i Branka Ojdanića, veznog igrača Josipa Vukovića i napadača Stefana Nikolića. Osim ukoliko tijekom današnjeg dana ne dođe još netko od igrača koje su čelnici Istre 1961 najavili, budući da je sportski direktor Rubčić rekao da će do utorka Paminjo na raspolaganju imati još pet novih igrača.

Tako su trener Igor Pamić i njegovi suradnici Davor Lasić, Miroslav Kuljanac i Elvis Peršić jučer ujutro na jedinom treningu dana imali tek kvartet novih igrača koji je s onima iz prošle sezone odrađivao trkačke dionice. Neizostavan je to dio svakog pripremnog razdoblja nogometaša, onaj dio kad se "pune pluća" za napore tijekom sezone. Ujedno i dio priprema koji igrači najmanje vole. Razumljivo, ipak preferiraju "druženje s loptom".

- Pripreme su slične u svim klubovima u kojima sam bio, dakle u Hajduku i Dugopolju, ali ovdje su ipak malo teže - rekao je nakon što je "došao do daha" Josip Vuković, nova "radilica" u veznom redu pulske momčadi. - Ovdje ima više trčanja, pa je zato teže, ali brzo sam se naviknuo na to. U Hajduku smo više radili s loptom, ali sad je i tamo promijenjen kondicijski trener, pa možda i oni više trče. Najvažnije je da nemam nikakvih zdravstvenih problema, da mogu bez problema pratiti ovaj tempo i da se dobro pripremim za prvenstvo. Dakako i za ovo što nas očekuje od utorka u Svetom Martinu na Muri. Nisam nikad bio tamo, ali sam čuo isključivo pozitivne stvari, da imaju i dobre terene i dobre hotele. (Roberto CAR)

VIŠE PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU



 


Podijeli: Facebook Twiter