Pulske košarkašice poražene u polufinalu doigravanja

Lana Pačkovski i Nina Premasunac (D. MEMEDOVIĆ)
Lana Pačkovski i Nina Premasunac (D. MEMEDOVIĆ)

Košarkašice Rockwool Pule su usprkos dobrom nastupu poražene u prvom susretu polufinala doigravanja od Medveščaka. Na gostovanju u Zagrebu Puljankama je presudila - Puljanka. Bivša igračica pulske ekipe Nina Premasunac je double-double učinkom od 16 poena i 11 skokova, uz centra Begić koja je dodala 17 poena, bila glavni krivac što su igračice trenera Đukića na koncu ipak morale pognutih glava napustiti parket dvorane u Peščenici.

Tako će pulske košarkašice u drugom susretu koji će se u utorak u 17 sati igrati u Pattinaggiu, tražiti pobjedu koja bi ih ostavila u utrci za nastupom u finalu.

Nastup u svom prvom polufinalu doigravanja u povijesti kluba igračice Rockwool Pule otvorile su dosta uspavano, što je omogućilo domaćim igračicama da presingom na Pačkovski i na krilima raspoložene Premasunac te brojnih skokova u napadu, do kraja su ih sakupile čak 17, povedu 20:8. Tek u drugoj polovici prve četvrtine su se igračice trenera Đukića probudile i preko Pačkovski i Bosilj počele smanjivati razliku tako da su na poluvrijeme otišle samo sa dva poena zaostatka (29:31).

U trećoj su dionici Puljanke zonom zaustavile vladavinu domaćih centara pod svojim obručem i zahvaljujući lošem danu njihovih šutera izvana, jer domaće u cijelom susretu nisu pogodile niti jedan pokušaj za tri poena, spriječile Zagrepčanke da se odlijepe na veću razliku. Ipak, mali broj igračica u rotaciji kod Puljanki se morao osjetiti i domaće su polovicom posljednje dionice imale 11 poena prednosti.

Međutim, pulske su se igračice odbile predati. Pačkovski, Bosilj i Bedalov, kojima se u završnici priključila i Čačić, vratile su pulsku ekipu "u igru". Ubačajem Bosilj stigle su pulske košarkašice na tri poena zaostatka (53:56), ali pravu priliku za iznenađenje nisu dobile jer je Šeda bila sva četiri puta precizna s linije slobodnih bacanja. Završilo je 60:54 pobjedom zagrebačkih košarkašica koje će u Puli tražiti pobjedu da bi "dvokorakom" ušle u finale. (R. CAR)

Prvi susret polufinala doigravanja prvenstva Hrvatske za košarkašice. Dvorana Peščenica. Gledatelja 100. Suci: Peić (Zagreb), Ercegović (Zagreb), Mirilović (Karlovac).

MEDVEŠČAK: Begić 17 (4-3), Perić 3 (2-1), Džankić 2, Tikvić 3 (2-1), Borović 13 (3-3), Šeda 6 (4-4), Todorić, Tićac, Majstorović, Šegota, Premasunac 16 (4-4), Livajušić.

ROCKWOOL PULA: Đukić, Pačkovski 12 (4-4), Mišić, Čičić 8, Bedalov 12 (6-2), Percan, Zubak 2 (2-2), Blažević 3, Bosilj 15, Ramljak 2 (2-2).

Tri poena: Medveščak 12-0, R. Pula 8-4 (Bosilj 3, Blažević). Skokovi: Medveščak 39 (Premasunac 11), R. Pula 34 (Bedalov 9).


Podijeli: Facebook Twiter