Puljani sutra dočekuju Splićane

(D. ŠTIFANIĆ)
(D. ŠTIFANIĆ)

Od prvih devet utakmica što su ih nogometaši Istre 1961 odigrali s Marijom Totom na klupi, tri su bile na "rezultatskoj vagi" i sve tri su se prelomile na njihovu stranu. Za domaće pobjede nad Lokomotivom i Interom dovoljan je bio po jedan kazneni udarac koje je u pogotke pretvorio Roce, dok je na gostovanju kod Splita tri boda donijela "simbioza" Gržana i Jurendića u 92. minuti. Po zakonu velikih brojki, bilo je za očekivati da će se kolo sreće okrenuti i to se i dogodilo u Kranjčevićevoj ulici gdje je Lokomotiva do punog plijena stigla pogotkom u trećoj, posljednjoj minuti sudačke nadoknade.
 
- Tako je to u nogometu, uvijek se na kraju krugovi zatvore. U Splitu smo u završnici bili nagrađeni za igru koju smo pružili, dok smo u Zagrebu bili kažnjeni jer smo odigrali dosadnu utakmicu s premalo emocija i strasti koja nije mogla zadovoljiti nikoga, ni trenere, ni igrače ni gledatelje - rekao je Marijo Tot, trener Istre 1961. - Sve je išlo u smjeru rezultata ništa naprama ništa, ali premda je sve bilo pripremljeno s naše strane da tu utakmicu ne izgubimo, jedan veliki trenutak dekoncentracije doveo je do toga da Lokomotiva uzme tri boda. Gledao sam više puta tu snimku i vidio da je sudac već imao zviždaljku u ustima i samo je čekao da se izvede taj korner te da označi kraj utakmice, ali na našu žalost, nakon zvižduka nije pokazao put svlačionice, nego prema centru. Nije bez razloga pred odlazak u Zagreb Tot isticao važnost psihološke pripreme nakon emocionalnog pražnjenja na susjedskom derbiju, a sada će opet morati poraditi na glavama svojih pulena na kojima će način na koji su ostali bez boda zacijelo ostaviti trag.
 
- Pribojavao sam se s pravom te "među utakmice" između dvoboja s Riječanima i Splićanima u kojoj nam je protivnik bio ne tako zvučan, ali kvalitetan i dogodilo 
se to što se dogodilo, no utakmica s Hajdukom bit će nešto sasvim drugo i sutra ćemo na teren donijeti puno više energije, uvjeren sam u to - nije dvojio trener Puljana. - Hajduk je sam po sebi magnet za sve, kako za igrače, tako i za navijače te vjerujem i da će nam atmosfera koja će se stvoriti na stadionu pomoći da mu pariramo. Teško je reći u ovom momentu tko će sutra biti favorit, ali "Drosina" je svakom gostu težak teren te očekujem neizvjesnu utakmicu s ishodom koji ne mogu predvidjeti, ali siguran sam da će moji igrači dati najbolje što mogu ne bi li parirali Hajduku i probali ga pobijediti.
 
Antonio Pavić je odradio "žuticu" te će sutra biti na dispoziciji, iz istog razloga neće biti Brazilca Lucia, a što se tiče sastava kojim će se "zeleno-žuti" suprotstaviti "bilima", njega je Tot odlučio sačuvati za sebe.
 
- Gledajući naš posljednji međusobni dvoboj u kojem smo poraženi 0:4, sutra očekujem puno težu i neizvjesniju utakmicu s dosta manje golova, ali i s našom puno 
kvalitetnijom igrom kojom ćemo obradovati navijače. Hajduk ima momčad koja raste, nalazi se u seriji dobrih igara i rezultata te kao takav će u Pulu doći pun samopouzdanja i bilo bi sjajno da nismo poraženi u Zagrebu, jer bi nam se po tom pitanju priča poklapala. Puno je kvalitetnih igrača u njihovim redovima poput Futacsa, Ohandze, Ercega i Vlašića, imaju opasan napad i odličan vezni red, ali znam i da moji igrači jedva čekaju ovu utakmicu u kojoj će imati što da pokažu - zaključio je Tot. (I. CEROVAC)
 

Podijeli: Facebook Twiter