Puljani domaćine darivali petom zvjezdicom

(A.ŠURAN/www.nkistra1961.hr)
(A.ŠURAN/www.nkistra1961.hr)

Dok se pulski asfalt umjesto od ljetnog sunca žari od rasprava, nezadovoljnika i kritičara novonastalih odnosa u upravnoj strukturi jedinog istarskog nogometnog prvoligaša, igrači i stručni stožer Istre 1961 u "emigraciji" na krajnjem sjeveru zemlje, prilično ugodnom, manje žutom, a više zelenom okruženju Sv. Martina na Muri, pripremaju se za nadolazeće prvenstvo i nastoje sve zakulisne priredbe podrediti temeljnom planu, onom igračkom dijelu posla koji se odnosi na ganjanje lopte po travnjaku. Onome što se nekad jednostavnije shvaćalo pod pojmom - nogomet.

Nije lako ostati izvan zbivanja i usredotočiti se samo na zelenu površinu, ali dojam je da se u hotelu "Golfer" ipak pokušavaju koncentrirati na svoj dio posla.

- Mi smo tu da radimo i treniramo, na drugima je da razmišljaju o ostalim stvarima - iz topa će Dario Tomić, jedan od onih čija je pojava strašno bitna za održavanje pozitivne atmosfere u momčadi. Na treningu, za ručkom, gotovo i s okolnih brežuljaka sipaju poštapalice na račun "tuzlanskog proizvoda". - Ha, ha... Neka im, nek' se zabavljaju - komentirat će te "napade" rođeni Tuzlak Tomić, sam si je kriv što je na putu za Međimurje prešutio rođendansku obavezu prema suigračima. Nadoknadit će valjda, čim klupski kapital nadoknadi neke stare dugove...

O prijelaznom roku nastoji se što manje razmišljati, iako to nije lako. Pogotovo jer se priljev igrača
još uvijek iščekuje, pa se neizvjesnost ne može izbjeći. Danas je tu jedan, sutra netko drugi.

- Na to smo navikli, odlasci i dolasci dio su našeg posla - nadovezat će se Tomić. - Pratimo i mi, čitamo što se događa, ali opet se ne zamaramo. Možda smo i očekivali neke promjene, ali zasad se iz naše perspektive ništa nije promijenilo.

Kao ni u načinu rada, ni u kadru koji je stigao u Sv. Martin još uvijek nema promjena. Iako bi ih
ubrzo moglo biti, u oba smjera. Telefoni rade. Sobe su popunjene, nikome ne fali cimer, pa nema žurbe...(Dameo RAMIĆ KOVAČIĆ)

VIŠE PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU


 


Podijeli: Facebook Twiter