Pula: Idući tjedan kamp Arsenalove škole nogometa

Predstavljanje Arsenalove škole nogometa u Komunalnoj palači (S. ROJNIĆ SINKOVIĆ)
Predstavljanje Arsenalove škole nogometa u Komunalnoj palači (S. ROJNIĆ SINKOVIĆ)

Mladi Puljani željni nogometa, tijekom predstojećih će školskih praznika doći na svoje. Naime, oni u dobi od osam do 11 godina, imat će priliku sudjelovati u petodnevnom proljetnom nogometnom kampu čiji je organizator Arsenalova škola nogometa iz Virovitice. Započet će u ponedjeljak, 14. travnja, a svoj boravak u njemu mogu prijaviti dječaci iz cijele Hrvatske, po cijeni od 500 kuna.

Suradnjom Grada Pule, Javne ustanove Pula Sport i Arsenalove škole nogometa, za dječake iz Pule, sudjelovanje u kampu omogućeno je za promotivnih 150 kuna. Uz treninge i druge programe bez dodatne kotizacije, sudionici će dobiti sportsku opremu (lopta, dres, gaćice, štucne) koja im ostaje u trajnom vlasništvu, a organiziran je i odlazak brodom u posjet Nacionalnog parka Brijuni.

Zamjenica gradonačelnika Pule Elena Puh Belci izrazila je zadovoljstvo što je upravo naš grad odabran za domaćinstvo ovom značajnom nogometnom kampu, ujedno naglasivši kako je Pula grad koji podržava sve vrste sportskih aktivnosti mladih. "Mladi se kroz sport razvijaju i stječu odgovornost i samostalnost", rekla je.

- Iznimna nam je čast da možemo ugostiti svjetski brend poput Arsenala, a omogućavanjem sudjelovanje pulskoj djeci po cijeni od 150 kuna u petodnevnom kampu, još jednom potvrđujemo da slogan "Grad Pula – grad prijatelj djece" nije samo mrtvo slovo na papiru, rekao je ravnatelj JU Pula sport Erik Lukšić.

Organizatori iz Arsenalove škole nogometa, predsjednik Robert Špiranec i dopredsjednik Slavko Šimunović naglasili kako je cilj ovog kampa upoznati sudionike s načinom rada u Arsenalovoj elitnoj akademiji. Tako će se treninzi provoditi prema načelima spomenute akademije, odnosno ovog uglednog londonskog kluba.

- Namjera je provesti predselekciju igrača i pripremiti ih za uključenje u rad Arsenalove elitne akademije, evidentirati perspektivne igrače, te nastaviti s njihovim kontinuiranim praćenjem. Inače, u Pulu smo došli s namjerom uspostavljanja dugoročne suradnje.

Održavanje kampa u Puli zapravo je vid sportskog turizma koji može donijeti tisuće noćenja, a već smo o tome pregovarali i s Arenaturistom. Budući da smo u Gradu Puli i Javnoj ustanovi Pula sport naišli na veliku potporu, vjerujem da ćemo ostvariti zamišljeno - trajno se ovdje smjestiti, istaknuo je između ostalog predsjednik Špiranec.

Pararelno s ovim, provodit će se i trodnevni kamp, try out, namijenjen naprednijim mladim nogometašima u dobi od 12 i 13 godina. Riječ je o selektivnom izboru talenata, koji će se održavati od utorka do četvrtka, počevši od 15. travnja.

Sudjelovanje na try outu koje košta 200 kuna treba prijaviti, kao i proljetni petodnevni kamp, putem e-mail adrese [email protected]. Najbolji igrači selektirani na try outu, bit će početkom lipnja pozvani u kamp Arsenal FC Elite Academy See na daljnju selekciju.

Voditelji try outa, kao i gosti proljetnog kampa, bit će Lakis Papaioannou, glavni skaut Arsenal FC za jugoistočnu Europu, Spiros Paspalidis, trener vratara Arsenal FC Elite Academy SEE te Mario Bonić, direktor Arsenalove škole nogometa za Hrvatsku.

Sve će se spomenute aktivnosti održavati na pomoćnom igralištu stadiona Aldo Drosina, igralištu Osnovne škole Veli Vrh te na sportskim terenima Verudele. (S. ROJNIĆ SINKOVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter