PRVA HNL: Split - Istra 1961 3:0

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nogometaši Istre 1961 poraženi su u Parku mladeži od Splita 0:3. Sva tri zgoditka "inkasirali" su u prvom dijelu susreta, da bi drugi dio izdržali bez primljenog pogotka iako su od 54. minute bili brojčano oslabljeni zbog isključenja Svrake. Svraka je u igru ušao na početku drugog dijela i nakon svega devet minuta zaradio isključenje zbog namjernog udaranja suparničkog igrača bez lopte.

Od početka je to bila "jednosmjerna ulica", mogli su domaćini i više lopti pospremiti iza leđa Iveša, ali bili su neprecizni u završnici. Domaćini su poveli golom Bagarića u 11. minuti. Domaći napadač je u dvoboju malo odgurnuo Heistera, sudac Joviće se nije oglasio, Bagarić je ušao u kazneni prostor s desne strane, pucao s 12-13 metara, a lopta je pogodila "malu mrežicu" desne strane vratiju Iveše koji je, dojam je, mogao bolje reagirati.  Drugi zgoditak postigao je Blagojević, nekadašnji igrač Istre 1961, iz slobodnog udarca s 22 metra. Lopta je ispred Iveše udarila u tlo, prevarila gostujućeg vratara i završila u gornjem desnom kutu. Svoju nadmoć "crveni" su potvrdili trećim zgoditkom. Strijelac je ponovno bio Bagarić. U posljednjoj minuti prvog dijela zaprijetili su Puljani, najprije je Zlomislić iz slobodnog udarca s gotovo 40 metara pokušao iznenaditi Zagorca, no vratar Splićana bio je na mjestu. Onda je Pavlović idealno uposlio Nikolića koji je s pet-šest metara pucao glavom, no lopta je otišla u gol-aut.

U drugom dijelu ništa ozbiljnije nije se dogodilo osim što je Svraka, koji je na poluvremenu dobio priliku umjesto Repića, u 54. minuti na centru, bez ikakvog valjanog razloga, udario bez lopte Simonovskog i sudac Fran Jović mu je bez razmišljanja pokazao crveni karton.

Susret 8. kola Prve HNL: Split - Istra 1961 3:0 (3:0). Gledatelja: 500. Sudac: Fran Jović (Zagreb) - 7. Pomoćnici: Krmar i Ambrinac (oba Zagreb). Strijelci: 1:0 Bagarić (11'), 2:0 Blagojević (26'), 3:0 Bagarić (35'). Žuti kartoni: Bagarić, Majstorović (Split), Nikolić, Zlomislić (Istra 1961). Crveni karton: Svraka (54'- namjerno udaranje igrača bez lopte).

SPLIT: Zagorac, Woon, Majstorović, Rrahmani, Rugašević, Blagojević, Vidović, Bagarić, Mršić (od 72. Bilbija), Pešić (od 79. Roglić), Simonovski (od 73. Franjić).

ISTRA 1961: Iveša, Pavlović, Žižić, Ojdanić, Heister, Zlomislić (od 46. Svraka), Zolotić, Mišić, Đurić, Repić (od 46. Hadžić), Nikolić (od 46. Kasalica).


Podijeli: Facebook Twiter