Prva HNL: Slaven Belupo - Dinamo 2-1

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U prvoj utakmici 30. kola Prve HNL Slaven Belupo ugostio je Dinamo, a utakmica je završila pobjedom domaćina 2-1 (1-0), njihovom prvom u proljetnom dijelu sezone, kojom su najvjerojatnije izbacili 'modre' iz utrke za naslovom prvaka.

Koprivničani su daleko bolju igru u prvom poluvremenu okrunili pogotkom Hebera u 43. minuti. Brazilac je preciznim udarcem s 20-ak metara svladao Livakovića. U prvom dijelu Dinamo je ostao bez izglednijih prilika.

U nastavku su Zagrepčani ozbiljnije zaprijetili, ali tek nakon što su domaći propustili još nekoliko izglednih situacija za povećanje vodstva. Najbolju priliku ponovno je imao Heber, koji je u 67. minuti sa 12-13 metara iskosa s lijeve strane pucao pokraj vrata.

Već u sljedećoj minuti Španjolac u Dinamovom dresu Dani Olmo je snažnim udarcem s više od 25 metara uzdrmao gredu. U 78. minuti Dinamo je došao do izjednačujućeg pogotka. Slobodan udarac lukavo je izveo Ante Ćorić, poslao loptu pokraj živog zida, ali je pogodio stativu. Na odbijenu loptu natrčao je Nikola Moro i postigao svoj prvi prvenstveni pogodak za Dinamo.

Dinamo je krenuo po sva tri boda, ali time se otvorio prostor za kontranapade domaće momčadi. Jednu takvu akciju u drugoj minuti sudačkog vremena pogotkom je završio Bruno Bogojević te tako Slaven Belupu donio prvu pobjedu nad Dinamom od 2008. godine te prvi trijumf u proljetnom dijelu prvenstva.

Dinamo je ostao na pet bodova zaostatka za vodećom Rijekom, koja večeras (20 sati) dočekuje Osijek u derbiju kola. Slaven Belupo je sa 34 boda zasjeo na peto mjesto, s bodom više od šestoplasirane Istre 1961.

Pred oko 2000 gledatelja na Gradskom stadionu u Koprivnici utakmicu je sudio Igor Pajač iz Sv. Ivana Zeline.

Strijelci: 1-0 Heber (43), 1-1 Moro (78), 2-1 Bogojević (90+2)

(Hina)


Podijeli: Facebook Twiter