Prva HNL: Istra 1961 - Hajduk 0-2

(M. MIJOŠEK)
(M. MIJOŠEK)

U koprodukciji Marka Futacsa i Ante Ercega, Splićani su već nakon nešto više od pola sata igre u Puli imali prednost od 2:0 i zadržali je do kraja utakmice. Nakon početnog perioda ispitivanja snaga, prvo je u 20. minuti mađarski centarfor proslijedio loptu do Ercega koji iskosa s lijeve strane izmiče pažnji Mitrevskog i pogađa mrežu – 0:1. Dvanaest minuta kasnije spomenuti branič Istre obranio je udarac Savasa na samoj gol-liniji, ali sreća nije bila na strani domaćih u toj situaciji, jer lopta se odbila ravno na noge Futacsu koji iz takve prilike ne griješi – 0:2. 

Istra je već nakon prvog pogotka Hajduka propustila veliku priliku za izjednačenje preko Gržana, a i nakon što su ''bijeli'' otišli na dva gola prednosti, domaćin se nije predavao. Imala je Istra 1961 loptu u posjedu, pokušavala zabiti i tako se vratiti u igru, ali više od nekoliko poluprilika nisu uspjeli kreirati. 

Hajduk je istovremeno čuvao sigurno vodstvo i smirivao ritam utakmice, a u završnici iz kontri i propustio četvrtu uzastopnu pobjedu učiniti i uvjerljivijom, posebice u zadnjem napadu kad se Ohanzinom bijegu s centra igrališta ispriječio Ivušić. Ipak, bila je to slaba utjeha za nešto više od dvije tisuće domaćih pristalica. (D.R.K.)


Podijeli: Facebook Twiter