Prva HBL: Zrinjevac - Trio Pazin 16:10

Borba za naslov za nas je uspjeh, Alen Guštin - Trio Pazin (Arhiva)
Borba za naslov za nas je uspjeh, Alen Guštin - Trio Pazin (Arhiva)

Nakon 16. kola Prve HBL i u Zagrebu odigranog derbija između Zrinjevca i Trio Pazina koji je pripao domaćinima, dva kola prije kraja prvenstva nejasna slika na kojoj će osvanuti novi prvak Hrvatske počela se bistriti.

Pazinjani su se, naime, izgubivši svoj zadnji ovosezonski derbi, vjerojatno oprostili od mogućnosti osvajanja titule do koje bi ih mogla dovesti još teorija, no za to bi se do kraja morali poklopiti i iznenađujući porazi Zrinjevca i Vargona u ostalim susretima. Pazinski su boćari u derbiju dobivši oba precizna i štafetno izbijanje stvorili sebi veliku prigodu pobijediti "vrtlare" na "neutralnom" terenu u Dubravi, ali je nisu uspjeli iskoristiti.

Vodili su naime gosti 10:8 pred zadnju seriju klasičnih igara, no u završne četiri igre nisu uspjeli osvojiti ni poen. Slabe igre u klasičnim disciplinama sigurno će se pazinskim "vodoinstalaterima" na kraju sezone pokazati kobnim za neosvajanje naslova. I na prethodnom gostovanju u Metkoviću pred završnu seriju klasičnih igara vodili su s još uvjerljivijih 12:6, no tada su u završnici uspjeli ostvariti tek jedan remi, osvojiti jedan poen i ni tada nisu pobijedili.

- Nažalost, dogodio nam se pad forme u najvažnijem trenutku sezone i s ovim porazom gotovo sigurno smo ostali bez mogućnosti osvajanja naslova prvaka koji smo priželjkivali, ali nam ove sezone nije bio prioritet - veli nam jedan od iskusnika i glavnih snaga Trio Pazina Alen Guštin. - Žao mi je što u toj završnoj fazi susreta sa Zrinjevcem nismo pokazali zube domaćinima, doveli derbi barem u neizvjesnu završnicu.

Definitivno nam je u Zagrebu dosad najviše, kao i u prethodnim susretima s Vargonom kod kuće i u Metkoviću, nedostajao ozlijeđeni Ginfranco Santoro s čijim bi punim doprinosom sad čak i s ovim porazom od Zrinjevca sigurno imali dva boda više, bili i dalje u igri za naslov. Imali smo u prvom dijelu sezone odlično posloženu formaciju sa Santorom i tada nitko nije mogao predvidjeti da će ga zadesiti ti problemi s ramenom.

Guštin je dva kola prije kraja prvenstva već polako sumirao sezonu.

- Osvojili smo Kup Hrvatske i eto do dva kola prije kraja prvenstva bili u borbi za prvenstvenu titulu što je ukupno gledajući za prvu godinu postojanja Trio Pazina veliki uspjeh. Dio igrača naše momčadi je praktički prošle sezone ispao iz Prve HBL, a sad su se s nas par koji smo se priključili iz nekadašnjeg Trio Buzeta u razmaku od samo godine dana našli u situaciji da se bore za naslov prvaka Hrvatske.

To je drastičan zaokret u njihovim sportskim karijerama, iskustvo s kakvim su se prvi put susreli, pritisak koji nisu izdržali baš u svakom susretu. Odigrat ćemo maksimalno preostala dva kola, možda dohvatimo i to drugo mjesto i barem izborimo nastup u Kupu europskih prvaka - zaključio je Guštin.

Istarski adut u utrci za naslov stoga je ostala Istra Poreč koja je uvjerljivom domaćom pobjedom nad fenjerašem Podhumom KWIG dva kola prije kraja prvenstva za vodećim Zrinjevcem zadržala bod zaostatka. No, Porečane do kraja prvenstva očekuju još dva velika derbija, u subotu domaći sa Zrinjevcem i nakon Uskrsa u zadnjem kolu u Rijeci s Vargonom, te će vjerojatno za titulu oba morati dobiti. Teorijski bi im, ako pobijede Zagrepčane s vrlo velikom razlikom, za titulu mogao biti dostatan i remi u Rijeci, ali se tada moraju pouzdati u savezništvo Ante Starčevića koji bi u zadnjem kolu u gradskom derbiju "vrtlarima" trebao pružiti snažan otpor. No, te su kombinacije tek zabava za kalkulante. (K. KLARIĆ)

Zrinjevac - Trio Pazin 16:10
Rezultati, krug (5:3): Maglić - Sergo 22:20, Miličević - Androšić 25:18, Kolobarić - Ivančić 24:25, Grančić - A. Guštin 26:26; brzinsko izbijanje (3:1): Jerčić - B. Guštin 44/49:36/47, Kolobarić - Šircelj 41/48:41/48; precizno izbijanje (0:4): P. Ćubela - Ivančić 7:9, Miličević - Androšić 6:22; štafetno izbijanje (0:2): Grančić, Jerčić - B. Guštin, Šircelj 52/57:54/59; pojedinačno (2:0): P. Ćubela - Sergo 13:4; par (4:0): Maglić, Miličević - Ivančić, A. Guštin 7:6, Kolobarić, Grančić - Santoro, Šircelj 13:4; trojke (2:0): Jerčić, Hajsek, M. Ćubela - Androšić, B. Guštin, Križmanić 13:4.

Istra Poreč - Podhum K. 23:3
Rezultati, krug (8:0): Živolić - Jakotić 23:18, Tadić - Grgantov 21:10, Lukšić - Fućak 17:14, Hrelja - Klić 26:16; brzinsko izbijanje (4:0): Živolić - Vičević 40/50:24/37, Mardešić - Klić 39/48:34/44; precizno izbijanje (2:2): Hrelja - Jakotić 22:13, Tadić - Boban 19:23; štafetno izbijanje (2:0): Živolić, Mardešić - Cetina, Vičević 51/60:35/44; pojedinačno (2:0): Hrelja - Vičević 13:5; par (3:1): Barbaro, Tadić - Jakotić, Cetina 13:1, Mardešić (Lukšić), Faraguna, - Klić, Boban 8:8; trojke (2:0): Vretenar, Benolić, A. Puniš (Rioža) - Grgantov, Fućak, Cetina 12:11.


Podijeli: Facebook Twiter