Prva A liga odbojkašica: Pula – Vukovar 0:3

(D. ŠTIFANIĆ)
(D. ŠTIFANIĆ)

Odbojkašice Pule ostale su s jednim bodom na svom kontu i nakon 13. odigranog kola u Prvoj A ligi, skupina II. Na oproštaju od svojih malobrojnih navijača, barem što se tiče regularnog dijela sezone, Puljanke su prema očekivanju poražene od gošći iz Vukovara koje su se tako vratile na vodeću poziciju na ljestvici koju su im na samo jedan dan bile preotele Rovinješke, iskoristivši činjenicu da su svoj prvenstveni ogled protiv Dubrovnika odigrale dan ranije.

No, ono najvažnije u ovoj priči je da se Puljanke nisu osramotile, a što lideru nisu otrgnule barem jedan set, uzrok je u "dječjim bolestima" koje svaka ekipa u nastajanju, a to današnja Pula definitivno jeste, treba preležati.

Vidjelo se to i u večerašnjem ogledu, prvenstveno u njegovoj drugoj dionici koju je bilo puno teže izgubiti nego osvojiti. Naime, nakon što su u prvom setu uglavnom promatrale kako Dunja Novalić i ostatak vukovarskog društva "buši rupe" u parketu Pattinaggia, Puljanke su u drugom setu počele igrati. Uz toliko potrebnu grintu najiskusnije domaće igračice Jane Milin, koja nije bila u početnoj postavi, odlične servise Alenke Kralj i raspoloženu Nelly Ćopić na mreži, krenule su Puljanke s 4:0 i natjerale Igora Šimunčića, izbornika hrvatske muške reprezentacije koji sjedi na klupi Vukovarki, da odmah pozove minutu odmora.

Uslijedila je gostujuća serija 0:5 za prvo vodstvo u ovoj dionici koje je potom brzo preraslo u 7:10, da bi do drugog tehničkog time-outa Puljanke opet prebacile vodu na svoj mlin (16:14). Narasla je ta prednost i na četiri poena (22:18), imale su potom igračice trenera Borisa Breščića tri vezane set lopte (24:21), ali uslijedila su tri loša prijema i uskoro je bilo 24:25.

Ni tu još nije bio kraj uzbuđenjima jer su s dva poena u nizu Puljanke opet došle do set lopte, imale i tri uzastopna napada koja nisu realizirale te je ubrzo uslijedila kazna.

Nakon ovakvog raspleta drugog seta, očekivalo se da će treći biti formalnost, i to se i potvrdilo, premda su na prvom sudačkom time-outu Puljanke vodile 8:6, no potom su do kraja osvojile još samo četiri poena. (I. CEROVAC)

Susret 13. kola Prve A lige odbojkašica, skupina II: Pula – Vukovar 0:3 (18:25, 26:28). Dvorana SC-a Mirna. Gledatelja 50. Suci: Dajana Miškulin (Sveti Lovreč) i Igor Ruba (Pula).

PULA: Gjevelekaj, Fabris, Tadić, Kralj 7, Šipušić (L), Petrić, Božeglav 4, Ćopić 10, Barbić 6, Bat 5, Milin 5.

VUKOVAR: Ćirić 9, Čolak 11, Nikšić (L), Savić, Majer 5, Lukić, Mrđanov 4, Novalić 15, Lukinac 7, Marčinko 3.

 


Podijeli: Facebook Twiter