Prva A liga odbojkašica: Nova Gradiška – Poreč 0:3

Dea Fatorić, Poreč (M. MIJOŠEK)
Dea Fatorić, Poreč (M. MIJOŠEK)

Nastavile su odbojkašice Poreča, na krilima nedavne europske pobjede, igrati šampionski i sjajnom su igrom ostvarile novu prvenstvenu pobjedu, treću u nizu i to ponovno za svega 66 minuta. Poreč ekspres ovoga je puta projurio Novom Gradiškom gdje su im domaće odbojkašice parirale tek na trenutke i to donekle u drugom setu, dok je sve ostalo bilo skroz jednostavno i završilo pobjedom s čistih 3:0. Došle su tako braniteljice naslova prvaka na samo dva boda od trenutno vodeće Marine Kaštela, čije su pak, odbojkašice u ovom kolu nadigrane od Mladosti, a što znači da će sljedeći vikend biti pakleno u "Velom Joži" kada slijedi upravo veliki derbi između te dvije ekipe gdje Porečanke imaju prilike smijeniti lidera.

Odlično su Porečanke otvorile susret u Novoj Gradiški  i dok se domaćin nije ni snašao već su vodile s 9:1, pa je nakon ravnih 20 minuta igre na semaforu stajalo 0:1 u korist Porečanki. Druga je dionica počela skroz suprotno. Trgnule su se domaće igračice i zaigrale puno bolje te povele čak 7:1. Uslijedila je porcija "jezikove juhe" koju je Miodrag Stojaković podijelio svojim igračicama na njihov slab prijem i dekoncentraciju u obrani. Usprkos određenim problemima zaostatak se počeo topiti, ulovljen je ubrzo i priključak (10:10). Potom su Porečanke pobjegle protivnicama na "plus 3" (21:24) i došle do prve set lopte koju nisu iskoristile, ali je zato već sljedeća legla gdje je trebala za vodstvo 2:0 u setovima.

Prema očekivanju, pokušale su domaće odbojkašice u trećoj dionicu sve ne bi li se vratile u igru. No, nakon vodstva, preokrenule su Porečanke rezultat na svoju stranu (9:13) i kontrolirale vodstvo sve do kraja. Utakmica 8. kola Prve A lige odbojkašica, prva jakosna skupina: Nova Gradiška - Poreč 0:3 (10:25, 22:25,19:25). Dvorana Elektrotehničke škole. Gledatelja 250. Suci: Vlatko Rakin i Željko Vučak (oba Osijek).

NOVA GRADIŠKA: Tomašević, Katinić, Papac, Banović, Mijić, Šaravinja, Valentić (L), Glasnović, Datović, Čuliković, Blum, Zirdum (L).

POREČ: Fatorić, Pahović, Zahirović (L), Sain (L), Novosel, Račić, Ipsa, Jakšetić, Licul, Sučić, Sliško, M. Ušić. (M. P.)


Podijeli: Facebook Twiter