Premijer liga: Rukometaši Poreča svladali Varaždin

Poreč - Varaždin (M. MIJOŠEK)
Poreč - Varaždin (M. MIJOŠEK)

Utakmica 7. kola Premijer lige rukometaša. SRC Veli Jože. Gledatelja 400. Suci: Gubica (Petrijevci) i Milošević (Osijek).

POREČ: Sorić, Marić 1, Mataija 5 (2), Gavrić, Perhat, Thoss 1, Krajinović 4, Perić, Čarapina (11+1), Petrić, Gudić 6, Marko, Popović, Vranjković, Rađaković 6, Buvinić 8 (5).

VARAŽDIN: Šipić, Zrinski, Jeftić, Kontrec, Vincek, Meštrić, Sršen 5, Vidaček 2, Špikić (9+0), Kuduz 4, Tokić 8 (2), Huđ 4 (2), Težak, Herman 1, Marčec 4.

Sedmerci: Poreč 10 (7),Varaždin 5 (4). Isključenja: Poreč 6, Varaždin 8 minuta.

Kao što su i obećali rukometaši Poreča, svi koji su se u utorak navečer našli u dvorani Velog Jože nisu požalili. Vidjeli su odličan rukomet, vrhunsku igru, puno dobrih poteza, pravi derbi. I što je najvažnije, vidjeli su i potpuno zasluženi pobjednički ples porečkih rukometaša na sredini terena na kraju utakmice, nakon što je pao Varaždin s kojim su se sad bodovno poravnali na vrhu ljestvice. Igrali su Porečani bespoštedno, nošeni s 400-tinjak para ruku ostavili srce na parketu kako bi ulovili toliko željenu pobjedu. Istoj je u velikoj mjeri doprinio Marko Buvinić, najbolji porečki strijelac s osam golova, dva manje dao je  Gudić, Mataija pet, a ne treba zaboraviti niti velikih 12 obrana Čarapine, od kojih i jedan sedmerac u trenucima kad je bila nastupila mala kriza u njegovih suigrača. Nisu ni "dabrovi" bili loši, čak je moglo otići sve na njihovu stranu, no sinoć su Porečani jednostavno više željeli pobjedu.

u trećoj minuti krenuli su golovi, no više je pažnju zaokupljao nevjerojatno obostrano visok ritam uz čvrste obrane, gdje je bolje bilo pokušati nešto izvana nego doći na šest metara i pokupiti batine. Shodno tome padalo je malo golova, pa je rezultat u desetoj minuti bio u "egalu" (10:10). Porečani su do 16. minute bravurom Rađakovića i Gudića otišli na tri razlike, čemu su kumovale i dvije obrane u nizu Čarapine. U zadnjih pet minuta prvoga dijela ušlo se pri rezultatu 13:11, da bi ulaskom u zadnju minutu gosti poravnali (13:13).Kada se činilo da je neodlučen rezultat na odmoru neminovan, izazvao je Buvinić erupciju oduševljenja kontrom i golom uz zvuk sirene za 15:14.

Nastavak su s nekoliko grešaka otvorili domaći rukometaši što je iskoristio Sršen za dva uboda i novo poravnanje (18:18). Veliku priliku za bijeg propustili su Porečani u 40. minuti kad su kod rezultata 20:18 Mataija, a potom i Rađaković uzdrmali iz sedmeraca stativu. Epilog je bio prelazak u vodstvo Varaždinaca (21:20). Nastavilo se tada uz igru "gol za gol". Isto je bilo i po ulasku u zadnjih deset minuta (25:25), a i u 55. minuti(27:27), pa je stresna završnica bila neizbježna. Dao je tada Marić svoj prvi gol, a Gudić pridodao svoj šesti na utakmici i dvije minute prije kraja Poreč je imao 29:27. Tresla se u tim trenucima dvorana, zatreslo se samopouzdanje gostujućim igračima, no prednost se u dva napada rastopila (30:30). Krenuli su Porečani u napad 40-ak sekundi prije kraja i prekršajem nad Gudićem izborili sedmerac iz kojeg je kralj sedmeraca Buvinić postigao zgoditak za konačnih 31:30. (Mladen PILAT)


Podijeli: Facebook Twiter