Povijesna utakmica za Istru 1961 i njene igrače

Dominacija u zraku - Luka Vučko (M. ANGELINI/arhiva)
Dominacija u zraku - Luka Vučko (M. ANGELINI/arhiva)

Okončane su tri četvrtine sezone u Prvoj HNL i pred najboljim hrvatskim nogometnim družinama još je devet kola, 810 minuta "žive" igre nakon kojih će se podvući crta i donijeti ocjena može li se sezona koja je ostala iza njih smatrati prebačajem, podbačajem ili je odigrana u skladu s njihovim mogućnostima.

U redovima Istre 1961 ti će se računi svesti puno ranije, već sutra navečer nakon što bude okončan uzvratni susret polufinala hrvatskog Kupa u kojem "zeleno-žuti" mogu izboriti svoj premijerni izlazak u Europu.

No, "utakmicu svih utakmica" u pulskom taboru ne očekuju baš u bajnom raspoloženju, a kako i bi kad su unutar šest dana odigrali tri susreta i pretrpjeli isto toliko poraza, uz ukupnu gol razliku 1:10. Nakon dvije gostujuće "nule", prvenstvene u Maksimiru te one u Kupu na Kantridi, igrači pulskog prvoligaša praznih su ruku izašli i iz prvenstvenog dvoboja sa Zadranima na "Drosini".

- Potvrdilo se još jednom da ne znamo igrati protiv momčadi koja se brani, rekao je Luka Vučko, stoper Istre 1961.

- Zadar je odigrao pametnu utakmicu, branili su se doslovno u svojih 30 metara i potom prijetili iz kontri kad bi mi ostali na širokom prostoru te stvorili puno šansi. Zabili su nakon prekida prvi gol koji je usmjerio utakmicu i poslije ih je bilo još teže probiti, a usto su nastavili s prijetnjama te mislim da je na kraju rezultat realan, jer se Zadar pokazao kao bolji protivnik u ovoj utakmici, rekao je Vučko.

Po već ustaljenom običaju, dan nakon utakmice "zeleno-žuti" su odradili rekuperacijski trening kojem je prethodio uobičajeni radni sastanak, jučer je Paminjo svojim pulenima dao slobodan dan, a danas će u vrijeme utakmice protiv Rijeke odraditi trening. (I. CEROVAC)

VIŠE ČITAJTE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter