Porečki delfin odgođen za nedjelju

(M. MIJOŠEK)
(M. MIJOŠEK)

Svi su plivački stilovi dozvoljeni, kao i pomagala, znači može se plivati s perajama, rukavicama ili na luftmadracu, a ovisno o kondiciji može se odabrati dionica od 1.500, 3.000 ili 5.000 metara, najavio je na konferenciji za novinare direktor porečke Turističke zajednice Nenad Velenik nedjeljni 16. Porečki delfin, popularni maraton koji zna okupiti i do 1.400 sudionika. Maraton je trebao biti održan u subotu, ali je zbog najave lošeg vremena odgođen za nedjelju.

Start na plaži hotela Pical

Masovni kružni rekreativni plivački maraton počinje u 9.30 sati na plaži hotela Pical, a pola sata ranije starta Kup Hrvatske u daljinskom plivanju na kojem se očekuje stotinjak sudionika. U slučaju lošeg vremena, start maratona će se odgoditi za podne. Staza je označena čitavom dužinom, osigurana i pod nadzorom.

Novost ovogodišnje manifestacije besplatna je večera u petak od 20 sati u beach baru Tequila na Picalu. Fešta uz glazbu 80-ih i 90-ih koju će birati DJ Giancarlo namijenjena je sudionicima sportske manifestacije, a nazvana je Carbo Loading Party, jer se planira unos veće količine ugljikohidrata, pizza i pašte, te bezalkoholnih pića po izboru. Na istom će mjestu sudionici moći ispuniti prijavnicu (koja se može ispuniti i na startu na dan utrke ili putem maila infoo-porec.com) i platiti kotizaciju od 50 kuna koja se vraća u slučaju otkazivanja utrke u nedjelju. Svaki će sudionik na dan utrke dobiti prigodnu majicu, topli obrok i medalju.

Dolaze plivači s Balatona

Ove se godine očekuje još veći broj sudionika iz Mađarske budući da je porečki TZ kontaktirao organizatore plivačkog maratona na Balatonu koji su na porečki događaj pozvali osam tisuća "svojih" sudionika. Očekuje se također da će reklame na talijanskim i slovenskim radijima (Padova, Udine, Trst, Verona, Vicenza i Kopar) privući i tamošnje plivače. Besplatno parkiralište za sudionike bit će osigurano na Obali Antona Restovića, a po potrebi i na parkiralištu kod Vindije. U sklopu Porečkog delfina na Gradskom će se kupalištu održati vaterpolo turnir, a iduće subote jedriličarska regata Porečki delfin klase optimist. (A. DAGOSTIN)


Podijeli: Facebook Twiter