Porečke odbojkašice srcem izborile majstoricu

Orieta Žužić napada blok Lončar i Solomun (J. PREKALJ)
Orieta Žužić napada blok Lončar i Solomun (J. PREKALJ)

Odbojkašice Poreča jednostavno su odlučile da za njih sezona nije gotova. U drugoj su utakmici polufinala doigravanja za naslov prvakinja Hrvatske nakon dva sata odlične odbojke i svih pet setova pred ispunjenim tribinama Velog Jože pobijedile Azenu i time omjer pobjeda poravnale na 1-1 te izborile majstoricu za plasman u finale, koja će se u srijedu igrati u Velikoj Gorici.

Natopile su zaista litrama znoja Porečanke parket svoje dvorane za ovu pobjedu, ostavile srce na parketu i s takvim pristupom jednostavno ih je rezultat morao nagraditi. Sve koje su ulazile na parket, njih ukupno deset, zaslužile su velike čestitke za ovu pobjedu. Velikogoričanke su čak bile bliže pobjedi i rješavanju pitanja ulaska u finale dvokorakom, s obzirom da su vodile 2:1 u setovima, a u trećem setu bile "u igri" do zaostatka 16:17. No, onda je trener Poreča Miodrag Stojaković za njih pripremio iznenađenje, uveo 16-godišnju Deu Rupčić koja je s četiri odlična servisa omogućila i ostalim svojim suigračicama da se odlijepe na 21:16 i povratka za gošće u tom setu više nije bilo. U odlučujućem petom setu Poreč je jednostavno pregazio Azenu, koja više nije pronalazila načina kako parirati razigranim domaćim igračicama. I u tom setu je Miki Stojaković iz rukava izvukao novog aduta za servis, Deinu vršnjakinju Lenu Burilo, koja je od vodstva Porečanki 6:3 nanizala pet dobrih servisa za visoko vodstvo 11:3 i svima je već tada bilo jasno da pobjeda ostaje u Velom Joži, a porečke odbojkašice mogu se početi spremati za put u srijedu u Veliku Goricu.

Druga utakmica polufinala doigravanja za naslov prvakinja Hrvatske odbojkašica: Poreč - Azena (Velika Gorica) 3:2 (25:17, 22:25, 21:25, 25:18, 15:6). Dvorana SRC Veli Jože. Gledatelja 400. Suci: Dravko i Ana Stipaničev (oboje Rijeka).

POREČ: Pahović, Sain, Zahirović, Brletić, Miloš, Mostahinić, Burilo, Šaini, Rupčić, Žužić, Danilović, Novosel.

AZENA: Lončar, Visković, Bečić, Pokrajčić, Klafurić, Breko, Marić, Matić, Lukić, Reščić. (K. KLARIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter