Porečanke zaključile europsku avanturu

Orieta Žužić teško je probijala blok Sare Sakradžija i Ivane Mrđak (M. MIJOŠEK)
Orieta Žužić teško je probijala blok Sare Sakradžija i Ivane Mrđak (M. MIJOŠEK)

Uzvratna utakmica drugog kola CEV Challenge Cupa odbojkašica: Jedinstvo – Poreč 3:0 (25:18, 25:19, 25:17). Dvorana Stara Pazova. Gledatelja: 1000. Suci: Ozmen (Turska), Koutsoulas (Grčka).

JEDINSTVO: Vujnović, Cortan Jakić ,Mrdak, Medarević, Jovanović, Mihajlović (L), Jurisić, Trajković, Djurić, Trivunović, Sakradzija.

POREČ: Ćosic, Pahović, Šain (L), Zahirović (L), Levak, Brletić, Duspara, Račić, Burilo, Jakšetić, Rupčić, Žužić.

Vjerovale su odbojkašice Poreča da mogu 30-ak kilometara od srpskog glavnog grada napraviti čudo i super izdanjem prebrisati poraz iz prvog susreta drugog kola Challenge Cupa kojeg su prije petnaestak dana doživjele na svom parketu od Jedinstva iz Stare Pazove. No, još su se jednom njihove protivnice pokazale boljima i zasluženo prošle u sljedeću fazu natjecanja. Otplesale su tako Porečanke u svojoj drugoj europskoj klupskoj sezoni samo jedan ples, no osjetile su još jednom gušt i čast igranja u Europi. Razloga za nezadovoljstvo, dakle, nema. Protivnice su ovoga puta jednostavno bile bolje i to se mora priznati. Igračicama Miodraga Stojakovića slijedi povratak u Poreč i pripreme za nastupe u domaćem prvenstvu u kojem drže čelnu poziciju.

Kao što su i najavile, krenule s Porečanke odlučno u susret i bile u egalu do 9:9. Problemi su počeli kod rezultata 13:11 nakon čega su domaće došle do 22:14. Slično je bilo i u drugom setu. Izjednačena je igra trajala do trenutka kad je Levak uspješno servirala za 8:8, nakon čega su se domaće  bilo je jasno da će u tom setu dvije –tri uzastopne greške odlučiti igračice odvojile na 14:10 i Porečanke su nakon 49 minuta igre zaostajale 2:0 u setovima. U trećem su se setu srpske odbojkašice odmah rezultatski odvojile i mirno susret privele kraju nakon 72 minute. (M. PILAT)


Podijeli: Facebook Twiter