Porečani se oprostili od Europe

EUROPSKIM PORAZOM ZAKLJUČIO KARIJERU - Ivica Gudić (M. MIJOŠEK)
EUROPSKIM PORAZOM ZAKLJUČIO KARIJERU - Ivica Gudić (M. MIJOŠEK)

EHF kup: Poreč - Talent M.A.T. Plzen 25:27

Uzvratna utakmica 2. kola EHF Kupa: Poreč - Talent M.A.T. Plzen 25:27(15:14). SRC Veli Jože. Gledatelja 500. Suci: Dzmitry Nabokau i Siarhei Kulik (oba Bjelorusija).

POREČ: Car (8+0), Marić 5, Huljina 1, Thoss 2, Gavrić, Perić 2, Čarapina, Deak 1, Petrić, Gudić 4 (1), Božić, Rađaković 7 (5), Kobetić 1, Obranović 2.

TALENT: Fort 1, Biciste, Jonas, Safranke, M. Skvaril 4, Blecha, Ivančev 3, J. Tonar, Vinkelhofer 3 (1), M. Tonar 10 (5), Poloz 3, J. Skvaril, Stryc, Smid (8+0), Sindelar 3, Motlik (4+1).

Sedmerci: Poreč 7 (6), Talent Plzen 6 (6). Isključenja: Poreč 12, Talent Plzen 14 minuta.

Nakon što su prije osam dana na gostovanju u  Plzenu poraženi s tri gola razlike (27:24), vjerovali su rukometaši Poreča da mogu pobijediti protivnika i prebrisati zaostatak na domaćem parketu, uz podršku publike. Međutim, trenutno vodeća momčad češkog prvenstva pokazala se u nedjelju u "Velom Joži" kao previše tvrd orah. Doživjeli su tako porečki rukometaši poraz i završili ovosezonsku epizodu u Europi, ali usprkos tome zaslužili su veliki pljesak. Pljesak za jednu pravu mušku rukometnu utakmicu u kojoj su u prvom dijelu jednom uspjeli prebrisati zaostatak, doduše samo na nekoliko minuta, dok su kasnije u nekoliko navrata imali vodstvo od dva gola razlike. No, pokazao se i u nedjelju prevelikim hendikepom izostanka Mataije, jer je samo malo nedostajalo domaćinu da napravi taj rezultatski iskorak. Pridodala se tome i "pegula" da je Obranović ozlijeđen u ranoj fazi utakmice, što je umnogome otupilo oštricu u napadu, pa je na kraju ispao tek častan poraz. Nedjeljni je, pak, susret imao i oproštajnu notu, jer se Ivica Gudić oprostio od aktivnog igranja rukometa, a njegov oproštaj ima simboliku i u tome što je njegov gol bio i posljednji porečki gol u europskom natjecanju ove sezone.

Pri ulasku u zadnjih deset minuta prvoga dijela imali su Porečani vodstvo od 10:9 i ostali bez Obranovića, a Thoss je sa zvukom sirene zabio za 15:14 vodstvo na odmoru.

Nažalost, nakon deset minuta nastavka došlo je do pada u igri domaće momčadi, a još je i Rađaković promašio sedmerac, pa su gosti poveli (17:19). Tračak nade vratio je domaćinu Car obranom, a Marić golom za 21:21, no više snage na kraju imali su gosti. (M. PILAT)


Podijeli: Facebook Twiter