Porazi suparnika u ovom kolu najdraži scenarij


Još su dva kola preostala do kraja 24. sezone Prve HNL, 180 minuta "čiste" igre nakon kojih će biti poznati odgovori na sva pitanja koja muče domaće zaljubljenike u "najvažniju sporednu stvar na svijetu".

Ono što je poznato je da je Dinamo osvojio naslov prvaka i da s nestrpljenjem čeka 22. lipnja kad će saznati ime prvog protivnika u kvalifikacijama Lige prvaka, čija prva runda započinje već 30. lipnja, dok je druga na rasporedu 14. srpnja. Poznato je da i Rijeka, neprikosnovena druga družina hrvatskog nogometa, odlazi u kvalifikacije za Europsku ligu, a još nam predstoji da saznamo koje će joj se dvije momčadi pridružiti u pokušaju da izbore nastup u tom natjecanju.

Naravno, dva posljednja kola "skrojit" će i dno ljestvice, odnosno donijeti odgovor na pitanje koji će klub zauzeti desetu poziciju i "skliznuti" u niži rang, odnosno koji će biti plasiran jednu stepenicu iznad i potom s drugoplasiranim drugoligašem razigravati za posljednje mjesto u elitnom razredu.

Prvoligaška budućnost u ovom je trenutku neizvjesna za tri kluba - Istru 1961, Osijek i Zadar. Teoretski, u borbi za ostanak mogao bi se naći i Split, no on u niti jednoj kombinaciji ne može zauzeti desetu poziciju i direktno ispasti jer bi se u slučaju njegova dva poraza i njihove dvije pobjede trenutačno posljednji Zadrani s njima bodovno poravnali, ali Splićani su uspješniji u međusobnim susretima. Međutim, ne žele li ovisiti o drugim rezultatima u izbjegavanju devete pozicije koja bi ih gurnula u repesaž, Splićani u preostala dva kola, koja im donose susrete s Lokomotivom i Hajdukom, moraju osvojiti barem dva boda s kojima bi postali nedostižni za Osječane od kojih imaju bolji međusobni skor, uz "plus četiri" na svom kontu. (I.CEROVAC)

VIŠE PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter