Pobjeda protiv Splita je želja i imperativ

"ZELENO-ŽUTI" DEFANZIVNO ZADOVOLJILI NA MAKSIMIRU - Damir Zlomislić (M. MIJOŠEK)
"ZELENO-ŽUTI" DEFANZIVNO ZADOVOLJILI NA MAKSIMIRU - Damir Zlomislić (M. MIJOŠEK)

Praznik rada za nogometaše Istre 1961 protekao je radno, dan nakon susreta s Dinamom počeo je treningom već u deset sati ujutro, rekuperacijskim za aktere subotnje utakmice, kondicijskim za one koji su ostali pošteđeni nastupa. Jučer je Andrej Panadić ipak oslobodio sve igrače obaveza kako bi što odmorniji krenuli u pripreme za završnicu prvenstva i akciju pod kodnim imenom "spas u zadnji čas".

Za to vrijeme još se uvijek zbrajaju dojmovi gostovanja na Maksimiru gdje je Dinamo minimalnom pobjedom posegnuo za jedanaestim uzastopnim naslovom prvaka, a Istra 1961 ostala bez bodova, zadovoljna činjenicom da je nekoliko sati ranije Zagreb poražen od Slaven Belupa, što plasman Puljana u razigravanje za ostanak ipak ostavlja izvjesnim.

Utakmica protiv Dinama u suštini se svela na ono što i inače gledamo kad Istra 1961 gostuje u Maksmiru; dvostruki blok i grčevita obrana, s nadom u poneku kontru ili "zalutali metak" koji domaćin poslovično na vrijeme preduhitri i u izraženoj dominaciji ostavlja tek pitanje koliko će pogodaka protivnik do kraja inkasirati. Primiti samo jedan u tom je kontekstu uspjeh, no minimalan poraz ne čini se kao veliko postignuće u ovoj netipičnoj sezoni u kojoj je Dinamo od posljednjih sedamnaest pobjeda njih četrnaest ubilježio s jednim golom razlike, posljednje četiri upravo s 1:0. (D. RAMIĆ - KOVAČIĆ)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter