Pobijedili smo jednom, možemo i sad

Dino Špehar i Ognjen Vukojević (D. ŠTIFANIĆ)
Dino Špehar i Ognjen Vukojević (D. ŠTIFANIĆ)

Uobičajeni ritam treniranja pulskog prvoligaša za dvojicu je igrača početkom ovoga tjedna bio prekinut. I ne, nije ovoga puta riječ o ozljedama, već o nečem puno boljem. Dino Špehar i Ivan Brkić branili su u utorak boje hrvatske U-21 reprezentacije u prijateljskom susretu protiv igrača talijanske Serie B igranom u Kostreni. Lijepo je to priznanje dvojici mladih pulskih igrača, ujedno i dodatni motiv uoči sutrašnjeg prvenstvenog ispita na "Drosini" s tradicionalno neugodnom Lokomotivom početak kojega je u 18 sati.

- Lijep je osjećaj biti među igračima koje je izabrao Nenad Gračan, ali bih se isto tako zahvalio Istri 1961 i treneru Pamiću koji su me "vratili u život". Zato taj poziv smatram priznanjem i meni, ali i samom klubu - rekao je Dino Špehar. - Izbornik je bio zadovoljan našim nastupom u Kostreni, iako smo bili neuigrani s obzirom da smo se prvi put sastali, a bio je i težak teren. Kvalitetni su nam bili i suparnici, jer su to mahom igrači koji sad igraju u Serie B, ali su većinom igrači na posudbi iz najboljih talijanskih klubova. Imali smo inicijativu u tom susretu koji je na koncu zaključen bez golova, a ja sam igrao na lijevom krilu. Zadovoljan sam i svojim nastupom, ali i zbog Brkića koji je u nastavku stao na gol i potvrdio svoju kvalitetu.

Nakon ove reprezentativne epizode pulski će dvojac zacijelo biti dodatno "nabrijan" za sutrašnji susret protiv Lokomotive.

- Ta nam je utakmica najvažnija. Bila mi je u glavi i dok sam bio na pripremama reprezentacije u Kostreni, jer zaista nije lijepo pogledati ljestvicu i vidjeti da smo na tek devetom mjestu. Ali smatram da to nije realno stanje i napravit ćemo sve da čim prije pobjegnemo s dna. (R. CAR)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter