Plivanje: V. Vrljić i A. Hrvatin najzapaženiji

Puna torba medalja - Valentina Vrljić (M. ANGELINI)
Puna torba medalja - Valentina Vrljić (M. ANGELINI)

Bazen u Rovinju bio je poprište održavanja prvenstva Istarske županije u plivanju za sve dobne kategorije. Nastupili su predstavnici pet istarskih klubova - rovinjskog Delfina, pulske Arene, medulinskog Vala, Poreča i Pule koji su se nadmetali u 19 disciplina te u sedam uzrasta, od početnika do seniora.

Uzbuđenja nije nedostajalo, a kad se na kraju podvukla crta, najzapaženiji akteri bili su isti oni koji su obilježili i zimsko prvenstvo održano u Valbandonu - Valentina Vrljić i Anton Hrvatin. Plivačica pulske Arene osvojila je devet zlata u apsolutnoj kategoriji te isto toliko u "svom" mlađeseniorskom uzrastu, dok je plivač rovinjskog Delfina osvojio po pet zlata u apsolutnoj, mlađeseniorskoj i juniorskoj konkurenciji.

Gledano po kategorijama, kod početnika je s tri zlatne medalje bio najuspješniji plivač Vala Mark Miota, dok je kod plivačica s dva zlata najbolja bila "arenašica" Samilla Gagić.

Kod mlađih kadeta dominirao je "arenaš" Lovro Krčelić  s deset zlata, kojima je pridodao i jedno osvojeno među kadetima, dok su kod mlađih kadetkinja po dva zlata osvojile Lea Žampera iz Delfina i Lara Antolović iz Pule. Neprikosnoven kod kadeta bio je "arenaš" David Doblanović s 12 zlata u svom uzrastu i još po jednim osvojenim među mlađim juniorima, juniorima, mlađim seniorima i seniorima, dok je njegova klupska vršnjakinja Aleksandra Stević bila najuspješnija kadetkinja s deset osvojenih zlata, uz još jedno osvojeno među mlađim juniorkama.

Član Pule Bruno Blašković bio je najuspješniji plivač u tri uzrasta, "svom" mlađejuniorskom u kojem je osvojio 11 zlata, juniorskom u kojem se osam puta popeo na najvišu stepenicu pobjedničkog postolja i mlađeseniorskom gdje je slavio u sedam utrka, a svemu tome je pridodao i četiri seniorska zlata. Kod mlađih juniorki sa šest je zlata najuspješnija bila "arenašica" Vanna Janković, dok je kod juniorki s deset zlata prvo ime bila njena klupska kolegica Elisabetta Vitasović, koja je usto osvojila i jedno mlađeseniorsko zlato. (I. CEROVAC)


Podijeli: Facebook Twiter