Planulo 15 tisuća ulaznica u Gradskom vrtu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Wales je dobio Škote 2:0, od Srbije ranije izgubio 1:6. Srbija je remizirala sa Škotima 0:0, Škoti s Makedonijom 1:1, a koju smo mi dva puta pobijedili. I uzeli smo bod Belgiji u gostima.

Spomenuti rezultati, kao i uglavnom "patuljasti" značaj Walesa posljednjih godina u svjetskom nogometu, sugeriraju lagan obračun Hrvatske s njima u Gradskom vrtu, ali je isto tako činjenica da se u kvalifikacijskoj skupini A za SP 2014. godine u Brazilu još nismo natjecateljski "upleli" sa spomenutim selekcijama.

U to ime planuo je snop od 15.000 ulaznica za Gradski vrt i susret Hrvatske i Walesa, a navijačka preteča od nekih stotinu gledatelja bila je i na drugom treningu najjače hrvatske vrste u Osijeku.

- Luka Pavlović je donio više informacija s utakmice Walesa i Škotske, ali možemo reći da za nas ondje iznenađenja nije bilo. Igrali su u svojoj klasičnoj formaciji 4-3-3, makar valja napomenuti da su se ranije, recimo protiv Srbije, pri svom negativnom rezultatu, preformirali u 4-2-3-1. Wales je ekipa koja njeguje engleski tip nogometa. Igraju s robusnim igračem u špici - kazao je ispred stručnog stožera hrvatske nogometne reprezentacije Krunoslav Jurčić.

- Plan je bio, i jest, izvući što više bodova na početku kvalifikacija. Slijede nam potom dvije utakmice sa Srbijom, Belgija... Uspjeli smo u naumu, s osmijehom gledamo dalje. Bale jest opasan igrač, ali zaustavili smo i bolje, a valja znati da ga s druge strane čekaju još bolji igrači - ukazao je Gordon Schildenfeld.

Naša selekcija nema kadrovskih teškoća, ako se izuzme Vukojević. Svi koji su na raspolaganju sasvim uobičajeno rade i treniraju. Problema nema.

- Jako dobar start je iza nas. Makedonija je sasvim sigurno reprezentacija koja će nekoga zakinuti. Puno je utakmica još pred nama, ali nastavljamo. Čekamo podršku punih tribina u Osijeku - kazao je i kapetan hrvatske selekcije Darijo Srna.

A publika je već, prema izvjesnim sumnjama, u određenom broju mali upitnik!? Izbornik Igor Štimac i predsjednik HNS-a Davor Šuker bili su na prijemu kod osječkog gradonačelnika Krešimira Bubala, kao i župana Osječko-baranjskog Vladimira Šišljagića.

- Ima najava da će biti nekih negativnih pokušaja na tribinama. Ako toga bude, pozivam sve Slavonce da ustanu protiv, da ih izvižde, da svojim glasom kažu da takvim potezima nije mjesto na stadionu. Ništa nas neće spriječiti da dođemo do tri boda, pogotovo ovdje gdje se Hrvatska stvarala - kazao je Igor Štimac. (Dalibor KELER/NL)


Podijeli: Facebook Twiter