Petra Kvitova osvojila Wimbledon

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Češka tenisačica Petra Kvitova osvojila je Wimbledon pobjedom u finalu nad Kanađankom Eugenie Bouchard s 6:3, 6:0 za samo 55 minuta igre.

Kvitovoj je ovo drugi naslov u Wimbledonu gdje je slavila i 2011. godine, a u finalu je potpuno nadigrala Bouchard, koja tako ipak nije postala prvaka Kanađanka s grand-slam naslovom. Snažna Čehinja nije se obazirala na činjenicu što 20-godišnja Bouchard na putu do finala nije izgubila niti set, jakim servisima i "winnerima" brzo je okončala najmanje dramatično finale Wimbledona od 1992. kada je Steffi Graf također izgubila samo tri gema protiv Monice Seles.

Kvitova (24) je imala 68 posto ubačaja prvoga servisa, četiri asa i 28 "winnera", dok Kanađanka gotovo da i nije igrala jer je imala samo četiri neprisiljene pogreške i tek osam "winnera".

Kvitova će u ponedjeljak opet biti četvrta tenisačica svijeta, dok je Bouchard, unatoč uvjerljivome porazu u finalu, na ovom Wimbledonu potvrdila da je nadolazeća zvijezda koja je na sva tri ovogodišnja Grand Slam turnira igrala najmanje u polufinalu. Za pobjedu u finalu Kvitova dobiva 1.760 milijuna funti, a Bouchard za finale 880 tisuća funti.

U muškom finalu u nedjelju igraju Roger Federer i Novak Đoković. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter