Pavlović: Remi bi bio dobar i jednima i drugima

(M.MIJOŠEK)
(M.MIJOŠEK)

Kad momčad koja na svom kontu ima 22 boda odlazi na gostovanje kod one koja ih je u istom vremenskom razdoblju prikupila 63, iluzorno je prognozirati ishod tog dvoboja. Upravo je tolika bodovna razlika između Istre 1961 i Dinama pred njihov današnji međusobni dvoboj koji će se igrati u Maksimiru s početkom u 15 sati i kojeg "zeleno-žuti" dočekuju s 41 bodom manje na svom kontu.

Bit će to njihov peti sraz ove sezone, a prva četiri otišla su na stranu Dinama uz ukupnu gol-razliku 10:0. Usto, bit će to 12. prvenstveno gostovanje Puljana u Maksimiru u njihovoj povijesti, a sve što su dosad s onu stranu Učke donijeli podno Arene bio je jedan jedini bod. Drugim riječima, sve ukazuje na to da bi se bilo koji ishod osim lagane pobjede "modrih" tretirao prvorazrednim iznenađenjem, ali kao što se to posljednjih dana često može čuti iz pulskih redova, nadu u pozitivan rezultat s današnje utakmice im nitko ne može oduzeti.

Tako razmišlja i Igor Pamić koji je za "akciju Dinamo" regrutirao ono najbolje čime u ovom trenutku raspolaže, izostali su jedino "požutjeli" Jo i ozlijeđeni Tomić. Svoje mjesto u autobusu kojim su "zeleno-žuti" jučer u 15.30 sati krenuli put Zagreba pronašao je tako i Dejan Radonjić koji u ovoj sezoni još niti jednom nije zaigrao protiv Dinama, ali i Bojan Pavlović koji se također nije previše naigrao kontra "modrih". Naime, od četiri međusobna sraza, desni bek Istre 1961 bio je dijelom samo onog prvog, ogleda osmog prvenstvenog kola u kojem je Dinamo u Maksimiru slavio s 2:0, a Pavlović je na terenu ostao do 74. minute kad ga je Paminjo zamijenio Petrom Franjićem. U tom je trenutku rezultat bio 1:0 za domaćina, da bi nepune dvije minute nakon Pavlovićevog izlaska Wilson postavio konačnih 2:0.

- Tako se nekako poklopilo, da bi me poslije tog susreta ozljeda ili bolest udaljili s travnjaka baš kad smo trebali igrati protiv Dinama. No, sada sam spreman, zadovoljan sam formom u kojoj se nalazim premda mislim da mogu ja i bolje, naročito prema naprijed, i nadam se da ću napokon protiv Dinama skupiti 90 minuta te da ćemo odraditi utakmicu sličnu onoj iz osmog kola - zaželio je Bojan Pavlović, najiskusniji igrač Istre 1961. - Odigrali smo tom prilikom solidno, pogotovo prvo poluvrijeme. Branili smo se, ali pritom nismo Dinamu dopustili neke šanse, imali su samo par udaraca s distance. Izgledalo je to dosta dobro, ali na žalost početkom drugog poluvremena dogodio nam se kiks, primili smo gol i više se nismo mogli vratiti u utakmicu. Da smo uspjeli sačuvati mrežu 60-70 minuta, vjerujem da bi drugačije bilo. Nadam se da će se danas povijest ponoviti, da ćemo odigrati sličnu utakmicu kao u Maksimiru, ali da ovaj put neće biti kiksova.

S pulskim kiksovima ili bez njih, samo najzagriženiji optimisti danas im daju šansu u pozitivan rezultat, a to mišljenje ne može poljuljati niti činjenica da Zoran Mamić možda ne bude na raspolaganju imao ozlijeđene Soudanija, Henriqueza i Fernandesa. (Ivica CEROVAC)

VIŠE PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU
 

 


Podijeli: Facebook Twiter