Pavlović: Bit ću spreman za gostovanje na Kantridi

(M.MIJOŠEK)
(M.MIJOŠEK)

Kasnije od uobičajenog termina, nogometaši Istre 1961 jučer su se počeli okupljati na Gradskom stadionu "Aldo Drosina". Igor Pamić sastanak je zakazao za 11 sati, a kad su njegovi puleni pod punom ratnom opremom istrčali iz svlačionice, podijelio ih je u dvije grupe po 12 igrača.

Prvu je poslao na drugo pomoćno igralište na kojem su, pod paskom njegovih pomoćnika Miroslava Kuljanca i Elvisa Peršića, odradili uobičajeno razgibavanje nakon čega su, podijeljeni u dvije skupine, zaigrali "ševu". Nije bilo milosti za nikoga, čak ni za Slavka Blagojevića koji je u jednom trenutku, da li zbog toga što mu se od silne ševe zavrtjelo u glavi ili zato što je dobio nezgodan udarac, ostao ležati na umjetnoj travi.

Reakcija njegovih suigrača pokazivala je da je kapetan u stilu Arjena Robbena pokušao nešto "iskamčiti", ali kako ovom prilikom sudaca nije bilo da presude u njegovu korist, nije mu preostalo ništa drugo nego da se pridigne i s bolnim izrazom lica vrati u ševu.

O ostatku društva, među kojima su bila i četvorica čuvara mreže, brigu su na glavnom terenu vodili Paminjo i trener golmana Bruno Grebenar. U ovoj skupini bili su igrači koji će danas biti posuđeni B momčadi, izostao je jedino Jo koji je bio na terapijama kod somatopeda Peharca. No, zato su tu bili povratnik Bojan Pavlović i Dario Tomić koji je zbog bola u listu preskočio dva treninga, a društvo im je pravio i igrač na probi Florent Pepsi.

Trening u lakšem ritmu okončan je udarcima s 20 metara koje su igrači izvodili u serijama, a golmani su se smjenjivali na golu. Prema očekivanjima, mrežu je u svom stilu zatresao Zvonko Pamić, ali njegovim suigračima to nikako nije polazilo za nogom i onda im je kako se to radi odlučio pokazati Igor Lovrić.

Nakon što je odradio zadnju seriju obrana, Lovrić je namjestio loptu i ljevicom "skinuo paučinu" iz bližih rašlji gola kojeg je u tom trenutku čuvao Ivan Brkić. Potez za spontani aplauz nakon kojeg je Paminjo zaključio da je stvarno vidio i više nego dovoljno te poslao igrače pod tuš.

- Mora da ima nešto u meni kad sam ovako zabio budućem golmanu Real Madrida - nije mogao suspregnuti osmijeh Lovrić dok je ulazio u ekonomat.

Do osmjeha, pak, nije bilo Pepsiju koji je s bolnom grimasom na licu prije kraja treninga otišao put svlačionice, a prve prognoze govore o istegnuću. Nesretan završetak njegovog boravka u Puli, ali bez obzira na ozljedu Paminjo je rekao da je u njemu vidio "ono nešto" te da razmišlja da ga pozove još jednom na "Drosinu", krajem prvog dijela sezone ili na početku zimskih priprema, kad će donijeti konačnu odluku da li je Švicarac albanskog porijekla materijal za "zeleno-žutu" svlačionicu ili ne.

Što se tiče igrača koji su još uvijek van kadra, knjiga je spala na dva slova, Petra Franjića i Nevena Vukmana. Franjić radi pod paskom somatopeda Peharca, dok Vukman kombinira trčanje s terapijama u klupskoj ambulanti i obojica bi se sljedećeg tjedna trebala priključiti momčadi. Dotad bi, ako nastavi ovim ritmom, blizu povratka na stare grane mogao biti Bojan Pavlović, koji je jučer bez ikakvih problema odradio trening i potom, kao šećer na kraju, otrčao još nekoliko krugova na "Drosini".

- U srijedu sam već trčao s prvom momčadi, četvrtak sam odvojeno odradio jači trening s kondicijskim trenerom Peršićem, a jučer sam ponovno radio s prvom momčadi. Dobro se osjećam, nema nikakvih bolova, ultrazvuk je pokazao da je sve u redu i ako tako ostane, za Rijeku bih trebao biti spreman - prognoza je Bojana Pavlovića, koji je na utakmici protiv Zagreba zadobio ozljedu aduktora zbog koje je preskočio sljedeća dva ogleda, protiv Hajduka i Splita. - Bio sam van stroja 20-ak dana. Prvi tjedan sam samo išao na terapije, a potom sam nastavio s terapijama uz lagano trčanje i vježbe i sad se polako uključujem u normalan rad.  (Roberto CAR)

VIŠE PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter