Pavić: Bodovi se pišu, nitko neće pitati kako smo igrali

PRVO OBRANA, A U NAPAD AKO STIGNE - Antonio Pavić (HINA)
PRVO OBRANA, A U NAPAD AKO STIGNE - Antonio Pavić (HINA)

Trener Istre 1961 Marijo Tot pred odlazak u Split naglasio je da je sudar sa Splitom u Parku mladeži jedna od dvije utakmice istine. Prva je apsolvirana uspješno, barem što se tiče rezultata, jer igra i nije bila na osobitoj razini, pa je teško reći gdje je zapravo ta istina, u rezultatu ili u igri? Sva sreća da je pred "zeleno-žutima" još jedna isto takva, kako će je on nazvati, utakmica istine koja bi ipak mogla odagnati sumnje, odnosno dati neke odgovore. Cilj opravdava sredstvo, no činjenica je da Istra 1961 ima nešto komotniju situaciju što se tiče bodovne zalihe u odnosu na protekle sezone, pa bi se moglo poraditi i na prezentaciji na terenu. Naravno da se to neće raditi nauštrb rezultata, ali će očekivanja i apetiti kod svih koji prate pulskog prvoligaša porasti i u dogledno vrijeme tražit će se ne samo rezultatski iskorak. Antonio Pavić koji se ovog proljeća ustalio na lijevom boku, neće se u potpunosti složiti s takvom tezom.

- Ma, ja bih prihvatio da baš uvijek bude kao u Splitu, jer je u konačnici samo rezultat važan, samo on donosi bodove i pokazuje stanje na prvenstvenoj ljestvici. Nitko te na kraju neće pitati kako si igrao ako imaš bodove, jer je to manje bitno. E, sad, da li bi mogli bolje? Mislim da bi, i vjerujem da sad kad imamo puno manje pritiska, možemo pokazati ono najbolje što znamo i da ćemo pokazati bolju igru - prognozirao je Pavić.

Iz Splita su ponovo donijeli bodove, iako predstava nije bila dojmljiva kao u prvom dijelu sezone kad su pobijedili 3:0. Može se slobodno reći da je bila siromašna i na trenutke ispod nivoa prvoligaških momčadi. Domaća momčad je igrala jako loše, dojam je da su se nudili, što Istra 1961 nije iskoristila do samog kraja utakmice. (B. VIDULIN)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter