Panadić: Nećemo se predati dok postoje šanse

Andrej Panadić (Snimio Srđan VRANČIĆ/CROPIX)
Andrej Panadić (Snimio Srđan VRANČIĆ/CROPIX)

Petak je na ''Drosini'' ponudio još jedno sportsko razočaranje. Ni nakon utakmice s Osijekom ništa se u pulskoj perspektivi nije promijenilo, skromna ''nula'' ostavila je Istru 1961 u negativnim trendovima i na dalekih šest koraka od protivnika koji polako slavi ostanak u elitnom rangu, dok se istarska publika već pomirila s iščekivanjem dodatnog razigravanja za spas prvoligaških i svih drugih ambicija.

Iz devedeset minuta dvoboja s Osijekom malo je vrijednog spomena. Mučenje lopte kao posljedica obostranih deficita, što znanja, a što samopouzdanja, čini rezultat utakmice ujedno i najboljim opisom. Ništa s jedne, ništa s druge strane, tek borba i trud - za Osijek dovoljan, za Istru 1961 uzaludan.

- Malo igre i puno grešaka. I malo preuzimanja odgovornosti. Kad želiš pobijediti moraš igrati hrabrije, što mi nismo uspijevali u svim situacijama. Često nam se događalo da umjesto prema naprijed krenemo unatrag, no to je stvar pritiska s kojim ovi mladi momci teško izlaze na kraj – sumirao je nakon susreta domaći strateg Panadić.

Osamnaesta utakmica zaredom bez pobjede zvuči grubo, pomalo i neshvatljivo. Od Osijeka do Osijeka rješenje se nije pronašlo, u petak je Panadić pokušao s novim rotacijama, obrana nije kapitulirala, ali zato napad i petu utakmicu zaredom nije dao ploda.

- Igrači koji su ušli u sastav odradili su posao kako smo se i dogovorili, znači dobro. Nedostaje ta želja za pogotkom, ali to je isto plod psihološkog pritiska koji ih sputava –ponavlja Panadić, trener koji je debitirao upravo na gostovanju u Osijeku prije devet kola, uveo mnoge novitete i učinio puno da unaprijedi igru, no i nakon novog susreta s istim protivnikom i dalje ne zna za pobjedu. Aktualno stanje upućuje ga na sustavno preispitivanje, među ostalim i vlastite sposobnosti za daljnje promjene i neophodne pozitivne pomake.

Domaćim remijem protiv Osijeka sasvim je sužen manevarski prostor Istre 1961 u preostalih pet kola prvoligaškog natjecanja. Vjeru ne treba gubiti, ali šest bodova zaostatka i daljnji raspored upućuju da bi u primislima trebalo aktivirati ''plan B'', koji se dakako odnosi na pripremu kvalifikacijskih izazova.

- Naravno da taj plan postoji, treba biti realan, ali nećemo se predavati dok postoje šanse. Imamo utakmice koje možemo pobijediti. (Dameo RAMIĆ-KOVAČIĆ)

CIJELI TEKST U TISKANOM IZDANJU

 


Podijeli: Facebook Twiter