Pamić: Želimo i ove godine u Kupu dogurati daleko

Igor Pamić (M. MIJOŠEK)
Igor Pamić (M. MIJOŠEK)

I one rijetke ovosezonske trijumfe nogometaši Istre 1961 nemaju vremena proslaviti kako bi željeli. Sve što su dobili za subotnju pobjedu u derbiju začelja nad Slaven Belupom od trenera Igora Pamića bili su treninzi u dva naredna dana, jer ih već danas čeka novo iskušenje na travnjaku Gradskog stadiona "Aldo Drosina". Nakon prvenstva na red dolazi Kup, a u osmini finala "zeleno-žuti" dočekuju Šibenik. Utakmica će započeti u 17 sati, u slučaju neodlučenog rezultata igrat će se produžeci od dvaput po 15 minuta, a ako ni tada pobjednik ne bude poznat, pristupit će se pucanju kaznenih udaraca.

Takav bi scenarij ipak bio poprilično iznenađenje u dvoboju u kojem prvoligaš dočekuje trećeligaša, no Kup je često znao donositi pobjede Davida nad Golijatom i zato Šibenčane treba shvatiti maksimalno ozbiljno. Ipak je riječ o vodećoj momčadi Treće HNL - jug koja je u 11 kola tekuće sezone upisala devet pobjeda i dva remija, uz gol razliku 28:5. Svjestan je toga i Paminjo koji je već prošlog tjedna, prije utakmice sa Slaven Belupom, najavio da protiv Šibenika neće posegnuti za nikakvim kalkulacijama, a mišljenje nije promijenio ni nakon pobjede nad "farmaceutima".

- Definitivno ostajem pri onom što sam rekao - decidiran je Igor Pamić. - Nema potrebe da nešto previše mijenjam jer sljedeću prvenstvenu utakmicu ionako igramo tek u ponedjeljak pa će biti dovoljno vremena da se igrači odmore, a namjera nam je spojiti dvije pobjede na službenim utakmicama i stoga nemamo previše prostora za kalkuliranje. Usto, želimo i ove godine u Kupu dogurati daleko i stoga ću od prve minute krenuti s najboljim što imam u ovom trenutku. Šibenik će doći u Pulu svjestan da nema što izgubiti, a s druge strane ima kvalitetnu momčad koju se ne smije podcijeniti i stoga ćemo morati biti jako ozbiljni. (I. CEROVAC)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter