Pamić: Želim da pričaju na terenu

(M. MIJOŠEK)
(M. MIJOŠEK)

Suprotno ustaljenom običaju, nogometaši Istre 1961 jučer nisu imali slobodan dan. Radni ponedjeljak nije došao kao kazna Igora Pamića njegovim pulenima za blijedo subotnje izdanje kontra Zagreba, već ga je uvjetovala činjenica da "zeleno-žute" u srijedu očekuje utakmica šesnaestine finala Kupa Hrvatske protiv Slavonije i stoga su fitnes umjesto u utorak, pohodili jučer. Danas ujutro odradit će trening s loptom, a onda će svi zajedno sjesti u autobus i krenuti put Požege gdje će sutra, s početkom u 15.30 sati, odmjeriti snagu s tamošnjim trećeligašem.

No, ako je jučerašnji trening već ranije bio ukalkuliran u planove pulskog prvoligaša, subotnji poraz od "pjesnika" doveo je do nečeg drugog, Paminjove zabrane igračima da u tekućem tjednu daju izjave za medije.

- Za ovakvu moju odluku postoji jedan jedini razlog, a to je da želim da moji igrači pričaju na terenu - pojasnio je Igor Pamić uzrok za "silenzio stampa". - Svima se ispričavam, našim navijačima i vama novinarima, ali jednostavno želim da moji igrači budu maksimalno koncentrirani na teren. Ja respektiram određenu samodopadnost koju oni imaju, ali mi nismo u situaciji i ne pružamo takve predstave da bismo mogli izjavljivati gluposti kakve smo dosad izjavljivali. Izjave o našoj snazi, plasmanu u Europu, podcjenjivanje protivnika, sve se to pokazalo kao kontraproduktivno te su igre koje pružamo i rezultati koje ostvarujemo sve samo ne bajni. Sve je stvar koncentracije i ja želim da moji igrači razmišljaju isključivo o tome kako da odrade na terenu ono što tražim od njih, naprave iskorak i napokon počnu osvajati bodove.

Nakon subotnjeg poraza Paminjo je dugo ostao u svlačionici sa svojim igračima, a i u nedjelju su "zeleno-žuti" više vremena proveli na sastanku nego na rekuperacijskom treningu.

- Imali smo u nedjelju jako dugi razgovor tijekom kojeg sam svojim igračima jasno i glasno rekao sve u čemu su griješili. Nisam pritom puno dizao galamu, jer osim Radonjiću koji mora drugačije shvatiti svoje obaveze i uvidjeti da se u Pulu nije vratio spavati, nego igrati nogomet, niti jednom ne mogu zamjeriti pristup tijekom utakmice. Netko će možda reći da nisu htjeli igrati, ali ja se s tim ne bih složio - decidiran je Paminjo. - Matoš je bio kriminalan, ali on je podbacio na planu igre, na otvaranju u situaciji kad smo mi imali inicijativu. U odnosu na ono što može, kriminalan je bio i Blagojević, ali svi znamo koliko on ima problema te da od početka priprema nije spojio jedan tjedan tijekom kojeg je trenirao kako treba i da živi od te svoje silne energije. Usto, Špehara nije bilo nigdje i kad njima pridodamo Radonjića, ispada da su nam u subotu potpuno podbacile obje špice i dva veznjaka. Ni Zvonko Pamić nije igrao dobro, da se razumijemo, ali on je ušao unutra da ga polako vraćamo, trudio se koliko je mogao i zato za njega nemam zamjerki. Štoviše, problem je što je on ovakav nespreman izgledao puno bolje od igrača koji su u punom treningu. (I. CEROVAC)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter