Pamić: U Zadru ne bih bio nezadovoljan bodom

Jure Obšivač (M. ANGELINI)
Jure Obšivač (M. ANGELINI)

Nogometaše Istre 1961 sutra s početkom u 21 sat očekuje četvrto gostovanje u sezoni, dvoboj protiv Zadra, momčadi s kojom su u prošloj sezoni čak šest puta odmjerili snagu. Od četiri prvenstvena ogleda tri su otišla na zadarsku stranu, dva na "Drosini" i jedan na Stanovima, dok su "zeleno-žuti" gostujućoj prvenstvenoj pobjedi pridružili i dva trijumfa u četvrtfinalu Hrvatskog kupa. Osim činjenice da niti jedan susret nije završio remijem, zanimljivost je da u svih šest ogleda poražena momčad nije zatresla protivničku mrežu. Statistika može i poprilično zavarati jer teško da bi "zeleno-žuti" proljetos bili poraženi na "Drosini" da im u tom trenutku u glavama nije bio ogled protiv Riječana u polufinalu Kupa, dok su u zadnjem kolu na Stanovima istrčali s nekolicinom juniora i kadeta koji, uz sav trud, nisu uspjeli izvući ništa više od časnog poraza.

Sutra će ipak situacija biti nešto drugačija, jer su nogometaši Istre 1961 fokusirani isključivo na Zadrane, a usto ih je dodatnim samopouzdanjem napunila dugo čekana pobjeda nad Lokomotivom koja ih je pogurala na četvrtu poziciju na ljestvici. Ona nije podigla preveliku euforiju u "zeleno-žutoj" svlačionici, niti jedan od igrača nije previše uzletio, ali ipak je tijekom ovog tjedna Igor Pamić nekolicini svojih pulena pronašao određene zamjerke.

- U srijedu mi je nekoliko igrača prespavalo trening, ne znam koji im je bio vrag, ali tako nešto se ne smije ponoviti jer ako u Zadru budemo spavali, ne piše nam se dobro - svjestan je Paminjo da ih sutra očekuje nimalo lagan posao. - Mi si jednostavno ne možemo dozvoliti da malo damo gas do daske i potom malo odspavamo, to moramo mijenjati. Znam da to nije bilo namjerno s njihove strane, ali očekujem da će svi oni već danas na treningu biti pravi, a pogotovo u subotu ako želimo nešto uzeti u Zadru. Otkad sam se vratio na klupu Istre 1961, mi u Zadru uvijek igramo dobro, rekao bih čak i fantastično. Imali smo i nekih poraza, ne puno, ali i na tim smo utakmicama bili bolji od domaćina i jedino što želim od mojih igrača je da se i ovaj put tako postavimo. Rezultat nitko ne može garantirati, ali ako ponovimo predstave koje smo u Zadru pružali prošlih sezona, nadam se najboljem.

Tri ovosezonska gostovanja "zeleno-žuti" su zaključili s identičnim rezultatom, 1:1, a stekao se dojam da Paminjo ne bi imao ništa protiv da se sutra povijest ponovi.

U Zadru definitivno ne bih bio nezadovoljan s bodom, ali to ne znači da ćemo razmišljati samo o obrani našeg gola jer mi u svakoj utakmici sa sebi ravnim momčadima, a tu spada i Zadar, imamo pravo tražiti pobjedu. Svaka utakmica je specifična, ali ako sutra budemo igrali kao protiv Lokomotive, kad smo po meni bilo jako dobri ako maknemo onih 15 minuta na kraju, uvjeren sam da ćemo pobijediti - istaknuo je Pamić. - Zadrani su jedna specifična momčad koja je doma uvijek goropadna. Dalmatinci su inače malo tvrđi i ja bih nekad volio da i moja momčad tako igra na domaćem terenu. Ne očekujem nikakve grubosti, nema straha jer znam da će sve biti u sportskim granicama, ali Zadrani doma uvijek zabijaju i morat ćemo pripaziti na odličnu trojku koju imaju u napadu, Weitzera, Ivančića i Terkeša. Tu su naravno i prekidi igre, znamo da dalmatinske momčadi to vježbaju od malih nogu, puno je tu visokih igrača odgajanih i treniranih na tom planu te na tom segmentu moramo biti pravi. (I. CEROVAC)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter