Pamić: Trebat će rada i strpljenja


Sukladno obećanju sportskog direktora Roberta Rubčića, već jučer ujutro s nogometašima Istre 1961 trenirao je prvi od šestorice igrača za koje je rečeno da će biti na raspolaganju treneru Pamiću do utorka.

Crnogorac Stefan Nikolić, 25-godišnji napadač za kojeg se već znalo da je na korak do dolaska u Pulu, već je počeo trenirati, a uskoro bi trebao i potpisati ugovor s pulskim klubom. Riječ je o bivšem omladinskom reprezentativcu Crne Gore koji je u posljednje vrijeme igrao za Steauu, korejski Incheon i sofijski CSKA.

Upravo je raspadom kluba iz Sofije, koji je zbog dugova izbačen u treću ligu, Nikolić i dobio "slobodne ruke". Dakle, prvi je napadač konačno stigao među "zeleno-žute", a pregovara se i s Goranom Rocom. Onaj dio pulske momčadi koji je odlaskom Radonjića dosad bio najproblematičniji, mogao bi vrlo brzo biti popunjen. Što svakako može veseliti navijače pulskog kluba, a dakako i trenera Igora Pamića koji će sad od novih igrača morati u čim kraćem roku napraviti momčad.

- Nikolića nisam gledao dosad, pa ne mogu još dati nikakav sud o njemu, a za Rocu, ukoliko dođe, znamo što može. Ipak je on domaći igrač. Međutim, kad bi se u njihovom slučaju oslanjao isključivo na statistiku, ne bi bilo dobro. Jer Nikolić je u posljednjih pet sezona postigao 16 golova, dok je Roce prošle sezone u Splitu zabio tek tri gola. No, taj isti Roce je u našem klubu postigao rekordnih 11 golova, a i Radonjić je ovdje proigrao. Ipak, za neki sud trebat će mi mjesec dana rada, trebat će mi vremena da "snimim" mogućnosti Nikolića, kao što sam u početku radio i s Radonjićem - rekao je trener Puljana Igor Pamić. I pri tome iznio "mantru" koju će u pulskom prvoligašu ponavljati barem do polusezone.

- Trebat će rada i strpljenja, rada i strpljenja. Kako za pojedince, tako i za cijelu momčad. Ponovno ćemo biti u situaciji da ćemo u prvenstvo ući s novim igračima koje će tek trebati uigrati i od kojih će tek trebati stvoriti momčad. Zato ćemo u ovim pripremama više vremena nego inače posvetiti taktici, ali ćemo svejedno biti u situaciji da ćemo se uigravati kroz prvenstvo. (Roberto CAR)

VIŠE PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU
 


Podijeli: Facebook Twiter