Pamić: Trebamo se pokriti po glavi i uvidjeti greške

(D.MEMEDOVIĆ)
(D.MEMEDOVIĆ)

Tijekom devet prvoligaških sezona koje su odradili pod imenima Pula 1856, Pula Staro Češko, Pula i Istra 1961, "zeleno-žuti" su samo u tri navrata primili šest ili sedam pogodaka, dvaput od Dinama i jednom od Hajduka.

Na samom uvodu u jubilarnu desetu sezonu u elitnom razredu hrvatskog nogometa, ulaznicu za društvo koje se može pohvaliti da je Puljanima podarilo pola tuceta pogodaka tijekom 90 minuta igre kupila je i Lokomotiva, koja je raširenih ruku dočekala pulene Igora Pamića na njihovom prvom ovosezonskom izletu preko Učke i kući ih otpremila ispunjene mreže.

Ruku punih poklona, vratili su se "zeleno-žuti" u Pulu jučer oko tri sata ujutro, da bi se već šest sati kasnije (u skladu s brojem primljenih pogodaka), opet okupili na "Drosini" i odradili rekuperacijski trening.

Naravno, njemu je prethodio uobičajeni sastanak u svlačionici tijekom kojeg je Paminjo, nakon prospavane noći, svojim igračima ukazao na sve greške koje su im se potkrale tijekom ogleda u Kranjčevićevoj.

- Da li ste sigurni da sam uopće nešto odspavao - bio je prvi komentar Igora Pamića nakon što je, poslije sastanka koji se poprilično odužio, izišao iz svlačionice i igrače prepustio svojim pomoćnicima.

- Ako je nekom teško analizirati ovakvu utakmicu, onda je to sigurno treneru jer je on svjestan da mora nešto reći, a opet bi želio ostati unutar nekih okvira. Utakmica koja završi 6:1 sama po sebi je teška za analizirati jer sada reći da nismo bili toliko loši u fazi igre bilo bi zaista glupo s moje strane, naročito nakon toliko kardinalnih grešaka koje smo napravili.

Isto tako više nije ni bitno na što sam sve upozoravao moje igrače prije utakmice, pa ću izdvojiti samo jedan detalj. Jedini igrač kojeg sam spomenuo iz protivničke momčadi bio je Šovšić, ne znam koliko puta, da sada ne izmišljam brojku. Stalno sam ponavljao da na njega treba obratiti pažnju, na igrača s brojem sedam na leđima, a čovjek nam je zabio dva gola i pridodao dvije asistencije. On je fantastičan igrač, daleko od toga, ali ne mogu se oteti dojmu da smo ga mi razigrali i pomogli mu da odigra odličnu utakmicu.

Da će ovo biti Šovšićeva večer dalo se naslutiti već u šestoj minuti kad je primio loptu na 25 metara od svog gola, lažnjakom se oslobodio dvojice igrača u "zeleno-žutim" dresovima, pretrčao 50 metara, odigrao dupli pas s "domaćim" Mišićem i svladao Brkića.

- Svaka čast Šovšiću, ali takva stvar se ne može dogoditi niti na malom nogometu i to nema veze s kvalitetom moje momčadi, to je jednostavno bila katastrofalna individualna taktička pogreška u određenom momentu - istaknuo je Pamić.

- Jednostavno, nismo bili pravi, no više nego što sam nezadovoljan s kompletnom igrom, premda će to nekima čudno zvučati, nezadovoljan sam s individualnim greškama pojedinih igrača. Ne bih sada o imenima jer to ne bi bilo korektno s moje strane nakon poraza koji je zajednički, i moj i igrača i navijača, ali bez obzira na nedostatke koje ova momčad još uvijek ima, 6:1 nije realni odnos snaga nas i Lokomotive, uvjeren sam u to.

Ono što je na ovoj utakmici definitivno izostalo, bila je toliko najavljivana i željena agresivnost uzduž i poprijeko terena.

- Nekad kad me pitaju zašto mi igrači nisu bili agresivniji ja odgovorim da razlog leži u tome što jednostavno nisu stigli biti agresivni i upravo se to dogodilo ovom prilikom. Mi smo kasnili, oni su bili puno brži, no činjenica je da je bilo puno situacija u kojima smo morali brže razmišljati i biti pravovremeni - svjestan je Pamić.  (Ivica CEROVAC)

VIŠE PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU
 


Podijeli: Facebook Twiter