Pamić: Srce momčadi nova snaga zeleno-žutih


Vrijeme priče je zaključeno, danas se ponovno juri za bodovima. Tko je koliko i na koji način od klubova iskoristio dvotjednu prvenstvenu stanku zbog reprezentativnih obaveza, saznat će se danas i sutra kad će se odigrati preostale utakmice 9. kola Prve HNL.

Dugo su u pulskom klubu priželjkivali ovu stanku, trener Pamić crvenom ju je bojom zaokružio na svom kalendaru još onog trenutka kad je obznanjen kalendar natjecanja. Znao je da će ponovno biti u dobro mu znanoj situaciji, da će u početnim susretima sezone uigravati novi sastav i iščekivati povratak ozlijeđenih ili onih koji se vraćaju nakon duljih stanki. Sad je sve to iza pulskog trenera i njegovih igrača.

Redovi su posloženi, igrački kadar koji Paminjo trenutno ima na raspolaganju za današnji popodnevni ogled, s početkom u 16 sati, sa Zagrebom poziva na optimizam. Stoga, svi ljubitelji nogometa u Istri i pulskog prvoligaša s nestrpljenjem očekuju da na djelu vide osvježenu momčad u zeleno-žutim dresovima. I pobjedu naravno.

Dvojbe u obrani

- Znam ja to vrlo dobro da danas svi očekuju našu pobjedu. I naši navijači, ali i moji igrači, pa i ja, ali očekuje nas strašno teška utakmica. Puno teža nego što se misli. Iz dva osnovna razloga. Prvo, jer je Zagreb odlična momčad, vidim ih među četiri, pet u prvenstvu i usto nam je uvijek bio nezgodan suparnik u Puli. Otud i jako malo naših pobjeda protiv njih na domaćem terenu. Drugi razlog moje zabrinutosti uoči susreta je vrijeme odigravanja utakmice. Popodnevni termin nam nikako ne leži. Kad god smo igrali popodne, nismo bili pravi. Uvijek smo bili uspavani u početku i zbog toga sam posljednjih dana promijenio ustaljeni ritam rada baš kako bih svoje igrače pripremio za današnji susret - rekao je Igor Pamić.

U više je navrata dosad trener Puljana iskazivao maksimalan respekt prema "pjesnicima", no daleko od toga da se trese od straha. Bez obzira na novu ozljedu dugo iščekivanog Franjića, ima Paminjo dovoljno municije za ovaj dvoboj.

- Mogu vam samo reći da još uvijek imam neke dvojbe oko početnog sastava, ne i oko formacije u kojoj ćemo igrati, kako u napadu, tako i u obrani, ali ionako ćemo nastupiti u formaciji u kakvoj dosad nismo igrali. Dvojbe se prvenstveno odnose na obrambeni dio momčadi. Još važem da li Pavlovića staviti na desnog beka ili na krilo, ili ga čak ostaviti na klupi, a Obšivača staviti na desnog beka.

Druga se dvojba odnosi na stopera koji će istrčati uz Grafa. Dvojim između Woona i Gregova. Odlučim li se za Gregova onda će Woon na beka, pa bi time iz sastava ispao Heister koji odlično igra, dok bi na krilu zaigrao Tomić. Ne znam, još razmišljam o tome. Važem za i protiv - razmišljao je na glas trener Puljana ne skrivajući zadovoljstvo bogatstvom izbora koje mu nudi nova vezna linija.

- Počet ćemo s Blagojevićem, Zvonkom Pamićem i Matošem i to je nova snaga naše momčadi. Dosad smo bili opasni samo preko krila, pa je svaki suparnik dobro znao što nam treba zatvoriti kao bi nam otupio oštricu napada. Sad ćemo u sredini, zahvaljujući Zvonku i Matošu, imati igrače koji će nam davati ritam, igrače koji trče i koji mogu duplim pasom s Radonjićem napraviti višak, ali i igrače koji znaju ući u završnicu i dati gol. To je nova vrijednost koju dosad nismo imali i samim time će suparniku biti puno teže zatvoriti nam put prema golu. (Roberto CAR)

VIŠE PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter