Pamić: Poraz je najlakše zaboraviti pobjedom


Još je mnogim navijačima Istre 1961 u sjećanju 11. travnja ove godine kad su njihovi ljubimci rezultatom 3:2 svladali Hajduk. Dijelom zbog toga što je to bilo posljednje domaće slavlje u prošloj sezoni jer su "zeleno-žuti" potom nanizali četiri remija i tako doveli u pitanje prvoligašku egzistenciju, a još više zbog činjenice što je tako uzbudljivu predstavu "pulska bombonijera" rijetko kad imala priliku da ugosti.

Nakon što su u prvom poluvremenu mreže mirovale, početkom nastavka Radonjić je doveo Puljane u vodstvo, Maglica je brzo vratio stvari na početak, 15 minuta prije kraja Zvonko Pamić opet je prednost vratio na domaću stranu, da bi dvije minute prije kraja Milović zabio za 2:2. Činilo se u tom trenutku da je priči kraj, no još se jednom ukazao Pamić i donio "zeleno-žutima" tri boda.

Bila je to definitivno utakmica iz kategorije "samo za ljude jakih živaca", a žele li domaćini danas ponoviti izdanje koje bi moglo ići rame uz rame s tom nadasve uzbudljivom nogometnom predstavom, morat će pronaći nove glavne aktere jer su se okončanjem sezone Radonjić i Pamić vratili u Dinamo, iz čijih su redova stigli na posudbu u Istru 1961.

Da uskoči u Radonjićeve kopačke na "Drosinu" je doveden Stefan Nikolić koji zasad na Švabu podsjeća jedino po stasu i frizuri, golove još čekamo, dok bi najbliže tome da adekvatno zamijeni Pamića mogao biti "probuđeni" Petar Franjić, trenutno prvi topnik Prve HNL.

No, upravo je današnji nastup njih dvojice zbog zdravstvenih problema doveden pod veliki znak pitanja. - Franjiću je nakon utakmice s Lokomotivom oteklo koljeno, pojavila se cista i stoga u srijedu i četvrtak nije trenirao te je tek u petak počeo s laganim trčanjem.

On je već imao te probleme nakon dugih pauza kojima je bio izložen i nadamo se da ovaj put neće biti teže prirode i da će biti spreman, barem za jedan dio današnje utakmice. Ako ipak ne bude mogao, tu imamo samo jedno koliko-toliko normalno rješenje, a to je da stavim Mišića ispred Pavlovića.

No, nije isključeno ni da zaigraju sva trojica, Pavlović i Mišić na desnoj strani, a Franjić unutra kao polušpica. To bi nam donijelo čvrstoću i agresivnost, a u Franjiću bi imali igrača koji može proći "jedan na jedan" - rekao je Igor Pamić, trener Istre 1961. (I.CEROVAC)

 

VIŠE PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU
 

 


Podijeli: Facebook Twiter