Pamić: Ponovno po bodove "na šegariju"

Igor Pamić (D. MEMEDOVIĆ/arhiva)
Igor Pamić (D. MEMEDOVIĆ/arhiva)

Nogometaši Istre 1961 odradili su jučer prvi dan maksimalnog intenziteta treninga u ovom tjednu. Ujutro u teretani, popodne s loptom, budući da je trening utakmica s drugom momčadi prebačena za danas.

Jedini koji nisu trenirali bili su krilni napadači Petar Franjić i Kruno Ivančić, dovoljno da se treneru Igoru Pamiću namršti čelo. Posebno jer je ovaj tandem trenutno nezamjenjiv u ionako tankom napadu "zeleno-žutih".

No, osim uobičajenog ritma treninga, dan na "Drosini" i dalje je protjecao u razgovorima o prvom susretu sezone i bodu koji su pulski igrači donijeli iz sraza s Hajdukom. Dok iz Splita nižu priopćenja i dopise na sve strane, u pulskom su prvoligašu okrenuti sebi, svjesni činjenice da je premijerni bod sezone izboren "na mišiće", a da na planu igre treba još jako puno raditi. Što je sve bilo i očekivano i predviđeno uoči odlaska na Poljud.

- Ne mijenjam mišljenje tek tako. Ostajem pri onome što sam rekao i nakon utakmice, rekao je Igor Pamić. "Uvjeren sam da Istra 1961 može i mora bolje od ovoga. S druge strane, to ne znači da nisam zadovoljan svojim igračima. Štoviše, jako sam zadovoljan, jer su dali maksimum u odnosu na ono što trenutno mogu. Ne u odnosu na igračku kvalitetu, već u odnosu na trenutno fizičko stanje.

To je ključ svega, i psihološke i taktičko tehničke stabilnosti na terenu, i zato sam ponosan na njih u tom dijelu. Ali, isto tako ne bih nikako volio da ostanemo na ovoj razini. Moramo popravljati igru iz dana u dan. Zato me jako veseli da smo s tako mladom momčadi, s puno igrača koji su imali dugu pauzu, u paklenoj atmosferi, protiv pravog suparnika uspjeli odigrati na rezultat. To je ono što me veseli uoči sljedećih utakmica."

Kako su i trener Pamić i njegovi igrači već u nekoliko navrata naglašavali da vjeruju da će kao momčad rasti iz susreta u susret, to znači da bi već na gostovanju na Parku mladeži trebalo biti bolje nego na Poljudu.

- Nažalost, ne znam koliko ćemo biti u mogućnosti podići razinu svoje igre već za susret sa Splitom. Posebno jer su nam dva ključna napadača, Ivančić i Franjić, trenutno izvan stroja i upitno je kad će se vratiti treninzima i hoće li biti spremni za novo gostovanje u Splitu. I sad je to novi problem. Svjestan sam toga da bi nam u tom slučaju trebalo više vremena za stabilizaciju igre, a to ne bi bilo dobro.

- Znali smo već da ćemo morati biti strpljivi do prvenstvene pauze, tih sedam kola. Jako strpljivi. Ići "mic po mic", na "šegariju" ili kako bi rekli naši prijatelji iz Splita, na antinogomet, i uloviti što više bodova. I usporedo loviti formu, individualnu i momčadsku, i ja sam uvjeren da će Istra 1961 biti dobra. Ne znam samo do kojeg nivoa, ali uvjeren sam da će biti dobro. Nema razloga za strah. Samo, taj će put biti dugačak, zaključio je Pamić. (R. CAR)

VIŠE ČITAJTE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter