Pamić: Osakaćeni do toliko prizivane pobjede

(D.MEMEDOVIĆ)
(D.MEMEDOVIĆ)

Kad Branko Bubić, tajnik Istre 1961, gasi rođendanske svjećice na torti, "zeleno-žuti" upisuju gostujuću pobjedu. Bilo je to tako lanjskog 4. svibnja kad su Puljani slavili na Poljudu pogotkom Dejana Radonjića, ponovilo se točno 365 dana kasnije u Kranjčevićevoj ulici kad su vodstvo domaće Lokomotive stigli i prestigli zahvaljujući prvoligaškim prvijencima Antonija Repića i Šime Gregova. Međutim, za razliku od prošle sezone kad je gostujući trobod stigao u trenutku kad je "zeleno-žuti" brod već davno bio uplovio u mirnu luku, ovaj ostvaren prije tri dana upisan ju u puno delikatnijem periodu, dok se Istra 1961 nalazi u grčevitoj borbi za očuvanje prvoligaškog statusa.

- Sad se malo lakše diše - nadovezao se Igor Pamić, trener Istre 1961. - Stalno sam zazivao jednu veliku pobjedu koja će nam puno značiti, nadao sam se njoj i napokon sam je dobio. Premda, ruku na srce, ovaj sam se put tome možda i najmanje nadao, jer smo zaista u Zagreb otputovali osakaćeni. No, svjesni smo bili da Lokomotiva na zadnjim utakmicama loše izgleda, da su prazni i istrošeni, bez živosti i brzine, daleko od igara kakve su prije pružali te djeluju kao da je za njih prvenstvo već završilo. Znali smo da Šovšić dugo vremena nije igrao i da nije u nekoj formi, da više nemaju Pavičića, kao i da smo ih triput u ovoj sezoni nadigrali te smo u utakmicu ušli hrabro, napali od prve minute i jako sam zadovoljan kako smo odigrali.

Vjerojatno najvažniji trenutak utakmice zbio se u 11. minuti kad je Jan Doležal, četiri minute nakon što je pogibeljnim startom u bolnicu poslao Dejana Radonjića, laktom u glavu pogodio Ivana Šimurinu te dobio drugi žuti karton i ostavio suigrače na cjedilu.

- Zadatak nam je definitivno olakšao Doležal svojim isključenjem, jer vjerojatno bi sve na terenu izgledalo drugačije, ne kažem i konačni rezultat, da je Lokomotiva ostala kompletna - složio se Pamić. - Ovako smo iskoristili sve njihove slabosti i nismo im dozvolili da nam stvore nijednu izglednu situaciju, bili smo stabilni, staloženi i mirni te zasluženo pobijedili. Istina, prvih 15 minuta nakon isključenja smo odigrali jako loše, ali onda sam se odlučio za promjenu formacije u 3-5-2 što je puno bolje izgledalo i tad smo preuzeli dominaciju.(Ivica CEROVAC)

VIŠE PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU
 

 


Podijeli: Facebook Twiter