Pamić oprezan usprkos krizi "bijelih"

(M.MIJOŠEK)
(M.MIJOŠEK)

Danas će se na "Drosini" odigrati drugi od tri uzastopna domaća nogometna čina. Nakon pobjede u prvom susretu protiv Zagreba (2:1), pred nogometašima Istre 1961 je uvijek atraktivni Hajduk. Bez obzira na poziciju na ljestvici i trenutnu (ne)moć splitske momčadi, ovo je susret koji je uvijek privlačio velik broj gledatelja iz Pule i cijele Istre.

To su dosad uglavnom bile prave nogometne fešte i ne treba sumnjati kako će tako biti i danas u susretu 28. kola Prve HNL početak kojega je u 17 sati. U taj dvoboj, već četvrti ovih suparnika ove sezone, pulski prvoligaš ulazi na krilima dvije uzastopne domaće pobjede, ali i s gotovo kompletnom momčadi izuzev golmana Igora Lovrića.

Teško je sjetiti se kad je posljednji put trener "zeleno-žutih" Igor Pamić mogao birati postavu koju će izvesti na teren. S druge strane, činjenica da je Hajduk najslabija momčad lige ovoga proljeća nije Paminja bacila u trans. Ne vjeruje "bijelima" ni sad kad se i ne sjećaju posljednje pobjede.

- Hajduk je uvijek Hajduk. I jesenas je bio u nekoj krizi prije dolaska u Pulu, pa nas je pobijedio zahvaljujući individualnoj kvaliteti Sušića. Bez obzira na slabije rezultate, imaju individualnu klasu, brži su i tehnički bolji od nas, što uostalom sugerira i ljestvica - rekao je trener Istre 1961 i nastavio o današnjem suparniku. - Gledao sam i drugo poluvrijeme polufinala Kupa protiv Splita i vidio da je ovaj Poklepovićev Hajduk drugačiji od Tudorova. Igraju opreznije, ali su bolji iz kontre. Osim toga, bez obzira na to što u nogama imaju dva gradska derbija u kratkom vremenskom razmaku, oni sigurno neće biti umorni. Imaju dosta rezerve na klupi, imaju "dinamita" u liku Balića i drugih igrača koji nisu igrali u Kupu.

Toliki razgovor o suparniku sugerira ne samo da Igor Pamić cijeni današnjeg suparnika, već i da još nije odlučio o momčadi koju će mu suprotstaviti.

- Imam par dvojbi vezanih za startnih jedanaest, ali ću ovoga puta pričekati da gosti izdiktiraju svoj sastav i tek onda ću ja odlučiti o svom, jer Špaco stalno mijenja postavu i teško je pogoditi koga će od prve minute gurnuti na teren. Zato mi u ovom susretu moramo istovremeno biti hrabri, ali i oprezni. Ovoga si puta ne smijemo dopustiti luksuz da suparnik povede. Protiv Zagreba smo taj minus znali nadoknaditi i osvojiti sva tri boda, ali protiv Hajduka bi to bilo jako, jako teško. Zato nećemo srljati. Nastojat ćemo se nametnuti na sredini terena u dijelu utakmice, ali ćemo se i braniti, prilagoditi suparniku kad to bude potrebno. Meni posjed lopte nije važan, važan je rezultat, a ja priželjkujem tri boda. (Roberto CAR)

VIŠE PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter