Pamić: Odgovara nam igra "pjesnika",čekat ćemo kontru

(D.MEMEDOVIĆ)
(D.MEMEDOVIĆ)

Danas je pred pulskim nogometašima pretposljednji prvenstveni ispit ove godine, gostovanje kod Zagreba u okviru 18. kola Prve HNL. Nakon toga slijedi još gostovanje kod Hajduka i potom odlazak na zimsku stanku. U kakvom će raspoloženju igrači Istre 1961, ali i njihovi navijači, ući u predstojeće blagdane, u mnogome će ovisiti o ishodu današnje utakmice na stadionu u Kranjčevićevoj. Nakon što su od Dinama "popili" četiri komada, nisu "zeleno-žuti" puno trenirali. Trener Igor Pamić okrenuo se psihološkom aspektu i uglavnom kroz razgovore nastojao svojim igračima predočiti kako trebaju danas odigrati.

- Dosta smo razgovarali nakon Dinama i objasnio sam im još jednom neke stvari koje su znatno utjecale na ovaj naš plasman. I zabranio im da govore o Europi. Ovo što smo dosad prezentirali primjer je nesklada ambicija i stvarnosti. Kad se pogleda pojedinačno po igračima, vidi se da je vrlo malo njih prije dolaska u Pulu uopće igralo u Prvoj HNL, tako da gledano s tog aspekta, kao i silnih problema s ozljedama ključnih igrača, ovo osmo mjesto je prihvatljivo. Rekao sam odmah nakon prošle sezone da će se teško u Ligi  10 ponoviti onakva situacija da u ligi bude jedan Hrvatski dragovoljac i onako slab Osijek protiv kojih se uvijek moglo računati na bodove. Sad je do bodova puno teže doći, ali svejedno ne moramo strahovati za ostanak. Ispasti nećemo, ali nešto više u ovom sastavu teško da možemo ostvariti - rekao je trener "zeleno-žutih". - Zato ćemo se morati u zimskoj stanci pojačati s barem dva igrača. Kad se spremimo i ukoliko nas zdravlje posluži, na proljeće će to ipak biti puno bolje.

No, prije zimske stanke slijede još dva gostovanja. Prvo je ovo današnje protiv "pjesnika" koji su, kontra svih prognoza, slavili na Poljudu.

- Zagreb je jedina momčad koja ove sezone nije izgubila niti od Dinama, niti od Hajduka i to moramo respektirati, jer to govori da su zasluženo uskočili u gornji dio ljestvice. Iako, da nismo primili onaj gol od njih u posljednjoj minuti na "Drosini", u njihovom jedinom dolasku na našu polovicu u drugom poluvremenu, bilo bi drugačije. Mi bi imali bod više, oni dva manje. Taj gubitak koncentracije nas je stajao puno bodova ove sezone, ali najgore je što nam se te varijacije u igri događaju unutar 90 minuta. Mi smo momčad koja ima nevjerojatne oscilacije u jednoj utakmici. Ipak, i uz sve te oscilacije, ukoliko bi danas uzeli bod ili pobijedili u Zagrebu, sve bi bilo u redu.

Momčad koju s klupe vodi predsjednik Medić iznenadila je time što je Hajduku, pored bodova, uzela i posjed lopte. Trener Pamić tvrdi da njega to ipak nije iznenadilo.

- Zagreb je momčad koja ima svoju prepoznatljivu igru, igraju uvijek isto, a forte im je baš to što odlično "vrte loptu" na svojoj polovici i tu im je jako teško oteti loptu. Zato protiv njih baš i nema smisla igrati visoki presing. Stoga ćemo se mi vratiti igri koju smo imali do trenutka kad je Zvonko Pamić zaigrao. Nakon toga smo mi pokušali više igrati, biti momčad koja diktira ritam igre. Sad se moramo vratiti onoj igri koja nas je krasila na početku sezone, čvrstoj obrani i igri na polukontre i kontre. To je ujedno i pravi recept za Zagreb, jer oni imaju "žive" napadače, ali ipak nisu onako kvalitetni kao, recimo, igrači Lokomotive, a primijetio sam i da imaju propusnu obranu i da vole igrati na ofsajd zamke. Zapravo, imaju igru koja nama odgovara i tu vidim našu priliku. Ukoliko odigramo pametno, moći ćemo odigrati pravu utakmicu i zadovoljni se vratiti iz Zagreba. Jedini je problem što nam obrana više nije onako čvrsta kao početkom sezone. Primamo previše golova na postavljenu obranu. (Roberto CAR)

VIŠE PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter