Pamić:Od svojih igrača tražim da budu muškarci

(D.MEMEDOVIĆ)
(D.MEMEDOVIĆ)

Nogometaši Istre 1961 danas će gostovanjem kod Hajduka otvoriti treći krug prvenstva te ujedno zaključiti prvi dio sezone. S obzirom na predstave koje pokazuju u posljednje vrijeme i rezultate koji dolaze kao njihov plod, "zeleno-žutima" će zimska stanka doći kao čaša vode žednom u pustinji, no prije nego što odu na trotjedni odmor, morat će još odraditi današnji ogled na Poljudu koji će započeti u 17 sati.

Bit će to susret u kojem će sve osim domaće pobjede biti prvorazredno iznenađenje, jer nasuprot desetkovanoj četi Igora Pamića stajat će goropadni Hajduk kojem će dodatni vjetar u leđa upuhivati desetak tisuća vjernih navijača. Hajduk pred praznim tribinama i Hajduk bodren hukom svoje Torcide dvije su potpuno različite momčadi, moglo se to vidjeti prošlog tjedna na gradskom derbiju kad su nakon odrađene kazne otvoreni ulazi na Poljud, a slična atmosfera očekuje se i danas. Kako bi barem donekle odgovorio 12. igraču "bilih", Paminjo se odlučio na poprilično rijedak potez.

- Vodit ću u Split sve igrače, i one na koje računam i one ozlijeđene i one koji zbog tri žuta kartona neće moći nastupiti, da budemo svi skupa te jedni drugima moralna podrška. Želim da oni na tribinama dišu zajedno s onima koji će istrčati na teren te da na taj način, kao klapa, pokušamo izvući maksimum na zadnjoj ovogodišnjoj utakmici – rekao je Igor Pamić, trener Istre 1961.

- Nismo baš u nekoj bajnoj formi, to moramo prvenstveno sami prihvatiti i mi smo to i napravili. Normalno da nikome nije drago što smo se našli u ovoj situaciji te se "patimo" iz utakmice u utakmicu, ali situacija je takva i mi iz nje ne možemo pobjeći. Premda je mojim igračima već u glavi Božić, nismo u mogućnosti da o njemu možemo razmišljati jer ako ne budemo usredotočeni na utakmicu, mogao bi nas Hajduk jače "klepiti" po glavi. No, ako put u Split ne shvatimo kao izlet, što on sigurno nije, mogli bismo osvojiti bod ili tri koji bi nam u ovom trenutku puno značili kao svojevrstan zalog za proljeće i nastavak sezone.

U autobus koji je jučer krenuo put Splita ušlo je i nekoliko igrača druge momčadi, poput Hadžića, Ivanovića i Romića, a da li će usluge nekog od njih danas koristiti, Paminjo će odlučiti pred sam početak utakmice.

- Nećemo kukati, jer već smo potvrdili da i kad igramo u najjačem sastavu, to nam nije nikakva garancija da ćemo izvući pozitivan rezultat. Niti jedan moj igrač se ne može pohvaliti da se trenutačno nalazi u top-formi i stoga ćemo ovaj put barem kao momčad pokušati biti na boljem nivou nego što smo bili u zadnje vrijeme – istaknuo je Pamić.

- Ne bih bio nezadovoljan kad bi ponovili igru iz prošlog kola i utakmice sa Zagrebom u njenom određenom dijelu te tome pridodali još malo koncentracije. Što se tiče sastava s kojim ćemo istrčati, njega ćemo moći odrediti tek nakon zagrijavanja. Upitan je Heister koji će vjerojatno zaigrati pod injekcijom, kao i Graf koji tri zadnja dana nije trenirao, dok je blizu da zaigra Hadžić. S te strane ne bi trebalo biti problema jer je on već trenirao s prvom momčadi i igrao za nju, a usto ima puno utakmica ove sezone, u kontinuitetu je i ne bojim se za njega niti ću u njemu tražiti alibi. Ako pogriješi, pogriješi, griješili su i članovi prve momčadi, tu pravila nema te po meni s Hadžićem u prvoj postavi ne možemo ništa izgubiti. (Ivica CEROVAC)

 

VIŠE PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter