Pamić: Moji igrači se moraju odblokirati


Još jedna od utakmica iz kategorije "biti ili ne biti" igrat će se danas na Gradskom stadionu "Aldo Drosina" s početkom u 15 sati. Nogometašima Istre 1961 u goste dolazi Osijek, klub koji na svom kontu ima tri boda više od pulskog "fenjeraša" i kojeg će "zeleno-žuti", žele li se maknuti s nezavidne pozicije na kojoj se trenutačno nalaze, morati pobijediti.

Nema im druge, jer priče da vremena ima dovoljno i da je još puno bodova u igri sve manje drže vodu u situaciji kad svi oko njih pobjeđuju, a oni tek s vremena na vrijeme upišu poneki remi. Bod po bod nije recept koji će pulenima Igora Pamića donijeti ostanak u društvu najboljih, njima danas nasušno treba prvenstvena pobjeda na koju čekaju od 25. listopada prošle godine, bez obzira što će na suprotnoj strani terena stajati momčad koju u Puli nisu svladali skoro punih osam godina.

Žele li je i ostvariti, morat će "zeleno-žuti" prevladati tradiciju koja im ne ide u korist, posložiti sve kockice mozaika u svojim glavama i uzdignuti se iznad nezavidne situacije u kojoj se nalaze, jer će jedino na taj način onim najstrpljivijim navijačima koji još nisu digli ruke od njih napokon donijeti malo veselja.

- Silna želja i energija je prisutna u glavama, očima i tijelu mojih igrača, ali u toj želji da budu savršeni rade puno tehničkih i taktičkih pogrešaka i mislimo li danas nešto napraviti, morat će se odblokirati - nadovezao se Igor Pamić, trener Istre 1961. - Znam da je teško, da situacija nije jednostavna, no sami smo se u nju doveli. Pustimo sada sudačke pogreške i sve drugo sa strane, snosimo i mi veliki dio krivice i moramo se sada sami iščupati. Neće nas iščupati niti novinari niti navijači, samo mi direktni sudionici na terenu te zato i ovim putem apeliram na moje igrače da se smire i vjeruju u sebe. Ako su prije početka prvenstva mogli biti toliko samouvjereni i reći da smo momčad za Ligu UEFA, onda nismo mogli preko noći postati momčad koja zaslužuje zadnju poziciju. Ja sam uvjeren u to i na tome gradim svoj optimizam, ali to moji igrači moraju dokazati na terenu.

Paminjo danas zbog tri žuta kartona na raspolaganju neće imati Radonjića, upitan je Vukman koji ima problema s koljenom, dok su ostali igrači spremni za nastup. Kako stoje stvari, portugalski dvojac Bastos i Dias će utakmicu započeti na klupi, dok će se u startnu postavu vratiti Špehar.

- Špehar strašno radi za momčad, taktički je dobar u oba smjera i ima dobra otvaranja, a to će nam danas biti potrebno. Usto, ima dobar tajming, odličan skok, a valjda će i njega lopta napokon pogoditi i odbiti se u mrežu. S druge strane, Bastos mi ne djeluje sigurno, njegovi pokreti su usporeni i stoga sam se odlučio za Gregova koji je, na kraju krajeva, svjež jer je u Zadru ni kriv ni dužan bio isključen već u 14. minuti.

Što se tiče Diasa, on nam se kasno priključio, pa je dobio crveni karton u Maksimiru, ali se i ozlijedio i tek je u četvrtak odradio prvi trening nakon Dinama. Pokazao je da se na njega može računati, ali nekako sam sigurniji u Matoša i Zvonka koji su već zajedno igrali, a momentalno nisam baš sklon eksperimentima - istaknuo je Pamić, koji će danas sina Zvonka vratiti na poziciju zadnjeg veznog. - Držim da nam je tu potrebna njegova ideja, sigurnost i zadnji pas, a usto Zvonko i trkački sada sasvim solidno izgleda, premda još uvijek u tom segmentu nije vrhunski. Iskreno, imam još samo jednu dvojbu oko sastava, a to je Tomić ili Jordan. Premalo imam igrača koji dolaze u završnicu, koji teže ulasku u protivnički kazneni prostor i stoga razmišljam da probam s Jordanom. (Ivica CEROVAC)

VIŠE PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU
 


Podijeli: Facebook Twiter