Pamić: Ivan Brkić ostaje među vratnicama

Nova prilika - Ivan Brkić (D. Peračić/CROPIX)
Nova prilika - Ivan Brkić (D. Peračić/CROPIX)

Pulski nogometaši danas će pretposljednji put ove sezone istrčati pred svojim navijačima. U susretu 33. kola Prve HNL s početkom u 18 sati Istra 1961 će na "Drosini" ugostiti Osijek i tražiti put do prve domaće proljetne pobjede.

Zanimljivo, posljednji trobod "zeleno-žuti" osvojili su upravo protiv ovog suparnika. U tom su susretu 24. kola u Gradskom vrtu golom Radonjića odnijeli puni plijen. Malo je tko tada mogao i pomisliti da će se potom toliko dugo čekati na novi uspjeh. U toj je osječkoj utakmici domaćin, posebno u prvih pola sata, bio puno bolja momčad, ali su se na koncu radovali Puljani

- Bila je to specifična utakmica u kojoj smo jako loše igrali u tih početnih 25, 30 minuta. Imali smo jako puno pogrešnih dodavanja u obrani i veznoj liniji, pa su domaćini stalno dolazili u priliku da ugroze Lovrića. Kasnije smo bili koncentriraniji i više nam nisu stvarali probleme - prisjetio se susreta u Osijeku trener Puljana Igor Pamić.

- Danas očekujem sasvim drugačiju utakmicu, već i zbog toga što smo mi domaćini, ali i zato što je momčad protiv Slaven Belupa pokazala da nije zaboravila igrati usprkos seriji poraza.

Protiv momčadi iz Koprivnice Istra 1961 je konačno došla do boda, kojim je prekinuta serija od šest prvenstvenih, a osam ukupno poraza, ali je još značajnije bilo što je to ostvarila vrlo dobrom, napadačkom igrom koja je nakon posljednjeg sučevog zvižduka dobila zasluženu nagradu s tribina

- I danas priželjkujem da igramo slično kao protiv Slavena. Da budemo aktivni, agresivni i napadački raspoloženi. Naravno, ne priželjkujem sigurno da ponovno primimo tri gola, ali ako ćemo suparniku ponovno dopustiti onako malo udaraca na naš gol, bit ću zadovoljan, dodao je Pamić.

Paminjo će u ruci imati dodatnih aduta u odnosu na prethodni susret.

- Vraćaju nam se Batarelo koji je odradio kaznu zbog tri žuta kartona i Havojić koji se oporavio od ozljede, tako da je još jedino Woon pod upitnikom za nastup. Ukoliko bude spreman, vjerojatno će zaigrati na poziciji stopera, jer mi treba brža zadnja linija kako nam osječki napadači ne bi lakoćom dolazili do gola iz kontri i polukontri gdje su i najopasniji.

Batarelo će u veznoj liniji zamijeniti Kramarića i tu ću s njim Obšivačem i Blagojevićem dobiti sigurnost i u napadu i u obrani, a kako su sva trojica sad i raspoloženi za davanje golova, uvijek će jedan od njih ulaziti u završnicu. Havojić će na lijevom krilu zamijeniti Dadića i to će nam omogućiti da budemo još opasniji prema naprijed.

Očekivalo se da će se uz Batarela u startnih jedanaest vratiti i golman Igor Lovrić koji je također odradio "žuticu", no Paminjo je odlučio na golu ostaviti Ivana Brkića koji je u ponedjeljak debitirao u Prvoj HNL.

- Brkić ostaje na golu. Nije kriv niti za jedan od tri gola koja smo primili od Slavena, a bio je i siguran u istrčavanju. Prvi je bio autogol, a druga dva je dobio iz blizine nakon grešaka obrane. Mogao je sačuvati svoju mrežu jedino nekom super obranom. Zaslužio je da ga pustim na golu barem još jednu utakmicu, pojasnio je ovu odluku Pamić. (R. CAR)

CIJELI TEKST PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU.


Podijeli: Facebook Twiter