Pamić: Hajduk ćemo dočekati kao prvi na ljestvici

(D.MEMEDOVIĆ)
(D.MEMEDOVIĆ)

Bez obzira kako se on u tom trenutku zvao, nikad jedan pulski nogometni klub u niti jednom trenutku nije predvodio prvoligašku kolonu.

Nikad do početka ove sezone, kad je domaćih 3:1 protiv Slaven Belupa bilo dovoljno da Istra 1961 nakon prvog kola zasjedne na vrh hrvatskog nogometnog Olimpa. Čak i oni najzagriženiji optimisti svjesni su da su šanse da se na njemu "zeleno-žuti" zadrže malo duže otprilike jednake onima da Hrvatska postane svjetski prvak u "najvažnijoj sporednoj stvari na svijetu", no čak i da već nakon drugog kola skliznu koju stepenicu niže, igračima koji trenutno brane boje pulskog prvoligaša nitko nikad neće moći oduzeti činjenicu da je upravo njima uspjelo ostvariti nešto što niti jednoj generaciji prije njih nije pošlo za nogom.

- Nadam se da ćemo na ovom mjestu ostati barem još nekoliko kola - zaželio je pred današnji ogled s Lokomotivom, koji će se igrati u Kranjčevićevoj ulici s početkom u 20 sati, trener Istre 1961 Igor Pamić.

- Igrači su uživali u situaciji da su prvi na ljestvici i s guštom su radili proteklog tjedan, bili su maksimalno koncentrirani i siguran sam da smo puno toga napravili, a utakmica će pokazati za što je to bilo dovoljno.

Svjesni smo da igramo protiv trenutno puno kvalitetnijeg protivnika nego što je to Slaven Belupo i ako danas želimo osvojiti bodove, morat ćemo biti puno bolji nego u prvom kolu i vjerujem da smo sposobni za to. Dolazimo u Zagreb puni optimizma da možemo odigrati dobru utakmicu, nakon koje ćemo u trećem kolu dočekati Hajduk na prvom mjestu na ljestvici i tako upriličiti u Puli pravi praznik nogometa.

No, daleko je još ogled s Hajdukom, svjestan je toga i Paminjo koji se brzo "prešaltao" na Lokomotivu i krenuo s nabrajanjem njihovih dobrih strana.

- Lokomotiva je tehnička savršena i izuzetno brza momčad sastavljena od mladih i potentnih igrača protiv kakvih je uvijek teško igrati. Gaje kvalitetnu pas-igru, teško im je uzeti loptu, kombiniraju i umaraju protivnika koji se mora puno trošiti, a kad su na širokom prostoru ne kompliciraju nego pokušavaju sa što manje dodira doći do protivničkog gola. Jako su opasni iz kontre i polukontre i sve to ćemo morati uzeti u obzir i respektirati suparnika, prilagoditi mu se, ali i pokušati se nametnuti kroz svoju igru te ih natjerati da i oni malo razmišljaju o nama, a ne samo mi o njima - istaknuo je Pamić.

- Bilo bi nezgodno da ih pustimo da se šeću po našem kaznenom prostoru i stoga ćemo pokušati dignuti obranu barem na 20-25 metara od gola.

To nam je namjera, ali istovremeno trebamo pripaziti na kratka proigravanja kojima će njihovi brzi i inteligentni igrači pokušati ući u minimalne prostore ako se oni stvore. No, s druge strane, i nama će se sigurno otvoriti neki koridori, jer Lokomotiva je još uvijek mlada momčad, razigrana, ali i zaigrana te ostavlja prostore koji se mogu iskoristiti. Oni imaju silnu želju za nadigravanjem, pa veznjaci nekad na vrijeme ne pokriju svog igrača, pogotovo onaj koji daje zadnji pas, sad samo trebamo vidjeti hoćemo li mi to uspjeti kazniti. (Ivica CEROVAC)

VIŠE PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU
 

 


Podijeli: Facebook Twiter