Pamić: Cilj je udaljiti "modre" od svog gola

Igor Pamić (D. MEMEDOVIĆ)
Igor Pamić (D. MEMEDOVIĆ)

Danas nakon ručka krenut će "zeleno-žuta" karavana put Maksimira gdje ih sutra u 19 sati očekuje gostovanje kod Dinama u sklopu 8. kola Prve HNL. Gostovanje je to koje bi pulska momčad, da je ikako moguće, najradije preskočila. Posebno pogleda li se povijest nastupa pulskog kluba kontra "modrih".

Bit će ovo 11. prvoligaško gostovanje Istre 1961 kod Dinama i dosad su u deset susreta osvojili - bod kojega potpisuje Igor Pamić u svom prvom mandatu.

Otkako se najdugovječniji prvoligaški trener na jednoj klupi Prve HNL vratio u Pulu, u četiri su navrata njegovi izabranici gostovali kod Dinama, ali s ove strane Učke još nisu dovukli ni boda. Redali su se porazi, jer bilo je 4:1, 3:1, 3:1 i 6:0. Može li ovom prilikom biti bolje?

- Dinamo je drugi svijet za sve ostale hrvatske klubove i ako želimo ostvariti pozitivan rezultat morat ćemo odigrati na vrlo visokoj razini. Morat ćemo odigrati pravu utakmicu i nadati se da će oni imati malo slabiji dan. U suprotnom, ako im "uđemo u mlin", nema nam spasa. Zato želim da ovoga puta odigramo bez straha, želim da napravimo iskorak i na njihovom terenu, jer u Puli smo ih pobjeđivali - rekao je Igor Pamić koji ovoga puta ne bi trebao imati problema s igračkim kadrom. Štoviše, na put će nikad brojnija pulska delegacija.

- Vodit ću 20 igrača u Zagreb, a među njima će biti i dvojica rekonvalescenata Zvonko Pamić i Petar Franjić kojima planiram dati određeni dio minutaže. Naravno, ovisit će to o rezultatu i situaciji na terenu, ali njih će nam dvojica itekako trebati u nastavku prvenstva i pokušat ću ih vratiti kroz utakmice. Nemam drugog načina. Radonjić upitan Za razliku od ove dvojice koji bi trebali zaigrati, s time da bi Zvonku Pamiću to bio debi u dresu Istre 1961 u natjecateljskoj utakmici, u Puli sigurno ostaju ozljeđeni stoperi Luka Vučko i Luka Batur koji bi se idućeg tjedna trebali priključiti suigračima, te Chung Woon koji ne može igrati zbog tri žuta kartona. (R. CAR)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU

 


Podijeli: Facebook Twiter