Pamić: Brkića s crte ne bi maknuo ni Sepp Maier

Bit će veliki golman - Ivan Brkić (M. MIJOŠEK)
Bit će veliki golman - Ivan Brkić (M. MIJOŠEK)

Nema pobjede "zeleno-žutih"? Nema problema. Samo treba u rasporedu provjeriti kad je gostovanje na Poljudu. Šala? Dakako, ali u svakoj šali ima i djelić istine.

Istra 1961 jedan je od rijetkih klubova Prve HNL čiji nogometaši s osmijehom na licima odlaze put Poljuda, a u istom se raspoloženju vrlo često s njega i vraćaju. Bilo je tako i protekle nedjelje.

Pobjednički post dug više od dva mjeseca prekinut je upravo protiv Hajduka. Obrana na čelu sa sigurnim golmanom Ivanom Brkićem, koji je hit proljeća u pulskim redovima, nije kapitulirala drugi susret u nizu, što je vijest za naslovnicu, a Dejan Radonjić je Splićanima dao novi veliki razlog da ga ovoga ljeta pokušaju još jače privoljeti da im se priključi. Kad ga već ne mogu zaustaviti na travnjaku, pokušat će mu sasvim sigurno odjenuti bijeli dres.

No, to je već djelić slagalice ljetne razbibrige trenera Igora Pamića i suradnika, sad je pred njima pripremanje momčadi za preostala dva susreta do kraja prvenstva, subotnji domaći ogled s Dinamom i potom gostovanje u Zadru. Svoja je razmišljanja trener pulske momčadi iznio jučer na suncem okupanoj "Drosini", zadovoljno promatrajući toliko osporavani travnjak koji sad djeluje - vrhunski.

- E, da imam nešto kila manje i da mogu trčati... Sad bih uživao na ovakvom travnjaku. Baš izaziva da se na njemu igra. Izgleda kao tepih, sipao je komplimente dobro raspoloženi Pamić. A kako neće biti raspoložen kad mu je momčad nakon niza poraza osvojila pet bodova u zadnja tri susreta i usto već i prije starta utakmice s Hajdukom proslavila osvajanje šestog mjesta, glavnog cilja nakon ispadanja iz borbe za izlazak u Europu.

Do kraja prvenstva slijede susreti s Dinamom i Zadrom. Idealna prilika da se isprobaju neki igrači koji su dosad manje igrali. Neki će igrati, neki više neće, ali stanovnik među vratnicama je poznat.

- Brkić ostaje na golu. Možda i za sljedeću sezonu. Nastavi li ovako braniti, neće ga skinuti ni Sepp Maier. Dečko je bio odličan. Ostavio sam ga na golu jer me se dojmila, izvan same kvalitete, njegova mirnoća, iako mu je samo 18 godina. To je prvi golman, otkad sam ja u Istri, kojeg vidim mirnog. Ne vidim ga napetog, nervoznog prije utakmice. Siguran je u sebe. Napravit će sigurno neku pogrešku, ali samopouzdanje se dobiva na treninzima i pogotovo na utakmicama.

Imamo puno razloga da ga forsiramo. On je bio mladi reprezentativac još u Karlovcu, sad je opet mladi reprezentativac, a čim je iz manjih klubova ušao u reprezentaciju, znači da vrijedi. Ima potencijal i kvalitetu, ali mora još puno raditi, pogotovo kod ispucavanja nogom nakon ukroćenih bočnih lopti. Ima sve predispozicije da može izrasti u velikog, velikog golmana. Ima sve, na nama je da radimo s njim. Samo da ne poludi, da ostane čvrsto na zemlji, poželio je trener šeste momčadi Prve HNL. (R. CAR)

VIŠE ČITAJTE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter