Pamić: Bit ćemo još bolji nego protiv Rijeke

Igor Pamić (D. MEMEDOVIĆ)
Igor Pamić (D. MEMEDOVIĆ)

Nogometaši Istre 1961 danas će po drugi put u ovoj sezoni odigrati utakmicu pred svojim navijačima. U dvoboju petog kola, koji će otpočeti u 21 sat, na "pogrešnoj" strani terena stajat će Lokomotiva, "crna mačka" pulskog prvoligaša koja ih je u prošloj sezoni svladala u sva četiri međusobna sraza.

Malo je čega nedostajalo u tim susretima, bilo je pogodaka, atraktivnih poteza igrača, rezultatskih preokreta, nisu izostale ni sudačke pogreške na štetu "zeleno-žutih", a sve je bilo začinjeno jakim antagonizmom između dvojice trenera, Igora Pamića i Tomislava Ivkovića. Istra 1961 je u međuvremenu poprilično izmijenila svoje redove, no niz promjena doživjela je i momčad Lokomotive, a stekao se dojam da se u tekućoj sezoni najviše osjetio odlazak njihove tri glavne karike - Chaga, Pjace i Budimira, nogometaša koji su u prošlom prvenstvu često znali zagorčati život "zeleno-žutima".

- Svaka čast tim igračima, prema njima gajim veliki respekt, ali da su nas suci u prošloj sezoni pustili igrati, da nas nisu onako bestidno krali, siguran sam da nitko od ove trojice ne bi bio tako dobar i niti jedna utakmica ne bi završila rezultatom s kojim je završila. Samim tim, zbog svega što se događalo na tim utakmicama ja njih ne mogu normalno analizirati, ali uvjeren sam da se danas tako nešto neće ponoviti. Pejin je odličan sudac i njegovo delegiranje je razveselilo mene i moje igrače, jer nam je donijelo spoznaju da ćemo napokon protiv Lokomotive moći odigrati normalnu utakmicu - rekao je Igor Pamić, trener Istre 1961.

- Kao što je i prije nekoliko dana rekao naš golman Brkić, neka se nakon dugo vremena utakmica protiv Lokomotive odigra u jednom poštenom ambijentu. Znamo koliko smo bili oštećeni u prošlih nekoliko utakmica i to nam je svima jedina želja, a ako nas i onda pobijede, svaka čast, preostat će nam samo da im čestitamo. (I. CEROVAC)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter