Ostanak Matea Bertoše riješio bi mnoge nedoumice

Mateo Bertoša (S. VRANČIĆ/ CROPIX)
Mateo Bertoša (S. VRANČIĆ/ CROPIX)

Nogometaši Istre 1961 trebali su dočekati sedmi dan zimskih priprema da napokon "osjete" prirodnu podlogu. Niske temperature koje su prethodnih dana okovale najveći hrvatski poluotok dovele su do smrzavanja travnjaka te je umjetna trava "Drosine" ostala jedina solucija za "zeleno-žute" da odrade normalan trening.

Međutim, kad je led ustuknuo pred južinom, stvorili su se preduvjeti da Marijo Tot prvi put sa svojim novim pulenima uživa u čarima štinjanskog Fortina. Kako to obično biva, kiša i vlaga kao uobičajeni pratitelji južnog vjetra osim što su otopili led, stvorili su i pravu kaljužu tako da je jedini jučerašnji trening pulskog prvoligaša održan u uvjetima koji su bili miljama daleko od idealnih, ali sve je to već davno postao dio uobičajenog nogometnog folklora za ovo doba godine. 

Suigračima se jučer priključio i Mario Lucio, "brazilski Godot" koji se nakon dugotrajnog očekivanja napokon ukazao. Izgleda da je medeni mjesec okončan te se Lucio udostojao pojaviti na treningu, a u kakvom se stanju vratio iz domovine te da li će se neopravdano zakašnjenje osjetiti na sljedećoj "bušti", saznat ćemo narednih dana. Po utisku kojeg smo nakon ovih tjedan dana stekli o Totu, dalo bi se naslutiti da on neće olako prijeći preko Brazilčevog gafa. Novi trener je već na službenom predstavljanju naglasio da će tolerirati dan-dva zakašnjenja zbog vjerskih razloga ili problema u prometu, ali oni koji zakasne morat će propušteno nadoknaditi. No, kad su "zeleno-žuti" stigli do prvog slobodnog dana, a Lucio im se još uvijek nije priključio, Tot je odmah naglasio da njegovo kašnjenje ničim nije opravdano. To samo po sebi povlači i određene disciplinske mjere, jer vjerojatno je i treneru jasno da bi mu se gledanje kroz prste na samom početku mandata moglo ubrzo obiti o glavu. (Ivica CEROVAC)

 

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU

 

 

 

 


Podijeli: Facebook Twiter