Ojdanić: Dati najbolje od sebe

Branko Ojdanić (M. ANGELINI)
Branko Ojdanić (M. ANGELINI)

Od pretposljednje reprezentativne stanke u 2015. godini nogometaše Istre 1961 dijeli još samo današnji ogled s Hajdukom, koji će se igrati na Poljudu s početkom u 15 sati. "Zeleno-žuti" su jedina momčad koja je u tekućoj sezoni bacila na pleća "majstore s mora" i sigurno da igrači Hajduka željno iščekuju ovu utakmicu kako bi dokazali da je pulski "poker" bio samo jedan njihov loš dan u uredu.

Shodno s time, jedini očekivani scenarij pred današnju nogometnu predstavu bio bi juriš od prve minute na gostujući gol, a u nastojanjima da odoli domaćoj ofenzivi treneru Igoru Pamiću trebala bi pomoći činjenica da će napokon imati na raspolaganju najjaču zadnju liniju.

Žižić je zbog tri žuta kartona preskočio dvoboj sa Slaven Belupom, zbog istog razloga protiv Lokomotive nije bilo Ojdanića i Mišića, danas bi sva trojica trebala istrčati od prve minute i zajedno sa svojim suigračima pokušati upisati treći pozitivni rezultat u nizu.

- Idemo na Poljud uživati u ambijentu i dati sve od sebe. Uvijek je ljepše nastupiti pred ispunjenim tribinama nego kad igrate pred 100-200 ljudi. Nema veze što će navijati protiv nas, nogomet se igra zbog publike i ipak će nam svi ti ljudi biti dodatni motiv koji će iz nas izvući i zadnji atom snage. Osobno, ja volim ovakve utakmice u kojima je protivnik, realno gledano, favorit pa samim tim možemo biti opušteni i takvi pokušati dati najbolje od sebe. Ne osjećam nikakav pritisak, a vjerujem niti moji suigrači - rekao je Branko Ojdanić, povratnik u "zeleno-žutu" momčad koji je pobjedu svojih suigrača nad Lokomotivom promatrao na "malom ekranu".

- Kako nisam imao pravo nastupa, "šef" mi je dao dva dana slobodno da odem do kuće i riješim neke privatne obaveze, a stigao sam i pogledati utakmicu. Sretan sam bio zbog pobjede i načina na koji su dečki došli do nje, dva gola koja su postigli, a usto im je i jedan regularan pogodak bio poništen. No, nema veze, bitno je da se na kraju sve dobro završilo, da je i nas sreća malo nagradila. Sigurno da je ta pobjeda svima nama dobro došla za podizanje samopouzdanja. (I. CEROVAC)

Hajduk - Istra 1961
Početak u 15 sati
Susret 12. kola Prve HNL
Gradski stadion Poljud
Sudac: Fran Jović (Zagreb)
Pomoćnici: Ambrinac (Zagreb) i Đurak (Stupno)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU.


Podijeli: Facebook Twiter